September 2010

Sommaren har varit härlig. Så härlig att det inte blev något augustinummer av Husbondens röst. Jag har solat och badat i stället. Nu drar vi igång med arbetet.

 

Tack, du som bidragit med ett antal barrplantor. Jag har satt dem mitt i krukorna och planterat en borta vid hörnet i stora planteringen. Ett bra initiativ. Gör gärna så. Du kanske har någon blomma på balkongen som passar i landet eller en perenn på sommarstället som går att dela på nu i höst. Gräv ner den. Landet och betongurnorna tillhör oss alla.

 

Lånen

Eftersom det är dags att lägga om lån har styrelsen varit i kontakt med flera banker för att få information om vilka villkor de kunnat erbjuda. Efter många möten och diskussioner kom vi fram till att Handelsbanken var det vi ville välja. Dels får vi goda villkor för räntorna på lånen, vilket är den viktigaste faktorn. Dels har vi blivit mycket väl mottagna och kan också se fördelen med att vi har kontoret nära oss.

 

Huset

En av terrasserna har fått ny underbeläggning och återläggning av altandäcket. Ni såg säkert den jättestora kran som lyfte materialet ända upp till terrassen.

 

Soprummet börjar bli en följetong. I metallsopkärlen får endast hushållssopor med metallinslag läggas. EX. Lock till burkar, aluminiumfolie, kapsyler, sardinburkar, MÖBLER förbjudet, KARTONGER förbjudet, BRÄNNBART förbjudet. När vi sorterar fel så kostar det mer vid hämtningen – något som vi själva i huset får betala!

 

Hissarna har besiktigats den 31 augusti och besiktningsmannen har förlängt garantitiden . Om du upptäcker fel på hissen tar du direktkontakt med någon i styrelsen, som beställer eventuella reparationer. Föreningen kan inte betala för beställningar som föreningen inte gjort.

 

Postfacken

Vi får ibland reklam i våra boxar trots "nej tack" skyltning. Det kan i vissa fall bero på att det saknas skylt på insidan. Det är bara styrelsen och postoperatörer som kommer åt insidan av fastighetsboxen. Styrelsen för samtal kring gemensam utformning för "Ingen reklam" skyltning på våra fastighetsboxar så vi får ordning både på det yttre som det inre vad gäller skyltning. Vår förhoppning är att det framöver ska bidra till att var och en i högre utsträckning får det vi önskar i våra lådor. Styrelsen betraktar inte lokaltidning eller samhällsinformation som reklam. Vi har också noterat att någon eller några väljer att bara lägga ifrån sig reklamutskick på bänken direkt under postfacken. Ett oskick som måste upphöra. Det är inte övriga medlemmar som ska städa efter dig.

 

Inbrott

Efter inbrottet i källarlokalerna och garaget har dörrarna förstärkts och vi hoppas att vi nu ska slippa fler påhälsningar där. Det är noga att Du inte släpper in någon som inte bor i huset. Hjälp till att hålla obehöriga borta. Det har varit inbrott i en lägenhet som du säkert förstått av polisens anslag i entrén. Det gäller för oss alla att vara uppmärksamma om vi träffar på obekanta personer i huset. Fråga gärna om du kan hjälpa till för att på så sätt få höra vart personen är på väg.

 

Informationsmöte för medlemmar i Husbondens bostadsrättsförening planeras till den 17 november. Boka gärna in datum i kalendern redan nu. Vi ser gärna att alla medlemmar deltar i våra informationsmöten för att hålla sig informerade om vår förening och dess arbete. På dessa möten kan även frågor om vår ekonomi komma upp.

 

BRF Husbonden

Solveig, 5 tr.

Enligt uppdrag