December 2011

Höstmötet den 23 november ordnades på Eklunden med information för alla medlemmar i Husbonden. Vi fick information om: aktuella arbeten med PEAB, ekonomi 2011 och budget 2012, om hur vi måste sköta soprummet och mycket annat. Styrelsen räknar inte med att behöva höja avgiften per lägenhet för år 2012.

 

Julfesten som föreningen ordnade den 11 december lockade i år 45 personer. Det var festligt och gott. Ett innerligt tack till dem som hjälpte till att organisera och genomföra festen. Till nästa år räknar vi med att behöva engagera fler boende i för och efterarbeten till festen. Det är i sådana sammanhang man lär känna varandra. Att arbeta tillsammans ger trevnad och trivsel.

 

Några boende har hört av sig för att de får in matos i lägenheten. Vi undrar nu i ett första läge om någon råkat sätta in en ny köksfläkt som motverkar våra ordinarie köksfläktar i huset. Om du blir fundersam om det kan gälla dig, vill vi att du hör av dig till styrelsen som kan hjälpa dig med undersökning av din fläkt. Vi måste komma tillrätta med problemet och räknar med att göra besiktning av alla lägenheter om vi inte hittar problemet på annat sätt.

 

Biblioteket på Trångsundstorget hade nyinvigning klockan 18.00 måndagen den 19 december. Brf Husbonden uppvaktade med en liten blomsterkvast. Att ha ett bibliotek så nära, gissar jag, att vi är många som uppskattar. Biblioteket har fått en ny självbetjäningsapparat och gjort om i lokalerna. Det är fräscht och känns rymligare.

 

Soprummet har skurats och behandlats och nu hoppas vi att alla respekterar att endast hushållssopor i ihopknutna påsar får slängas där. Allt annat ska till återvinning. Fortfarande är det någon eller några som inte vågar sig längre in än till första behållaren till höger med påföljd att locket står halvöppet tills någon annan snäll själ tar bort påsar eller skjuter runt med behållarna. Gå längre in !

 

Garageporten ut mot torget är garantibesiktigad i december och är utan anmärkning.

All nödbelysning på alla våningar är utbytt eftersom den gamla inte fungerade tillsammans med reservbackupsystemet.

 

Vi har nu gjort en energibesiktning för hela huset med hjälp av en expert från HSB. Som vi anat är värmeförbrukningen fortfarande högre än i hus med motsvarande yta. Eftersom huset är relativt nytt borde vi ligga lägre. Vi fick beröm för de justeringar vi gjort vad gäller lystiden för lamporna och justeringarna som successivt håller på att ordna varmvattnet.

 

Ett gott nytt år önskar vi alla boende!

Styrelsen