Maj 2011

ÅRSMÖTET/STÄMMAN

 

har genomförts i god ordning och med goda diskussioner. Dessvärre kom i vanlig ordning endast 1/3 av de boende. Vi äger huset tillsammans och måste också ta ansvar för det gemensamt. Hur får vi då de saknade 2/3 av ägarna att komma till årsmötet? En fråga för alla boende att ta tag i!

Avgående ordförande Gunnar Rask och sekreterare Ingrid Berglind avtackades båda för sitt mångåriga arbete för föreningens bästa. De önskade den nya styrelsen lycka till med arbetet och förmanade oss särskilt att inte tappa greppet i förhandlingarna med byggföretaget.

 

Protokollet från Årsmötet blir färdig i dagarna och den som önskar få det elektroniskt kan sända ett meddelade via hemsidan enligt KONTAKT nedan.

 

STYRELSEN

Två suppleanter har gått in i den ordinarie styrelsen. Ann-Britt Wikström som ordförande och Stig Forsberg som ledamot. Det har varit valberedningens önskemål att ta in suppleanter i den ordinarie styrelsen. Suppleanterna har redan varit med i styrelsearbetet under föregående år och är därför är väl insatta i arbetet. På hemsidan och i entrén kommer den nya styrelsen att presenteras.

 

KONTAKT

med styrelseledamöter får man snabbast och lättast genom vår hemsida. Alla frågor och idéer som kommer in där förmedlas till styrelsen.

 

HISSARNA

Än en gång stals simkortet i den lilla hissen. Med kraftiga inbrottsredskap bröts de nya låsen sönder. Schindler funderar nu på en ny lösning på problemet.

 

GARAGEPORTEN

Garageporten kördes sönder i början av året. Någon okänd bil hade kört på porten med stor kraft. Gångjärnen skadades så allvarligt att hela dörrsektionen måste bytas. Det kostade föreningen 44.000 kronor.

 

Ingen har hört av sig och berättat att de kört på porten och velat ta på sig ansvaret på sin försäkring. En anmälan hanteras naturligtvis anonymt av styrelsen.

 

URNORNA OCH PLANTERINGEN

Föreningen efterlyser boende som vill och kan delta i skötseln av urnorna och planteringen.

Vi äger både urnor och plantering tillsammans. Ibland behöver det vattnas. Ibland måste man plocka ogräs och luckra. Sköter vi dem inte vissnar allt. Jag har skött dem sedan 2007 och behöver nu få avlösning. Anmäl intresse. Föreningen betalar inköp av växter. Kanske är ni två eller tre som tillsammans vill ta på er detta ansvar. Hör av dig till mailadressen ovan eller direkt till Solveig Eriksson plan 5.

 

STORA CYKELRUMMET

UTRYMNING AV LILLA CYKELRUMMET

Föreningen har köpt in ytterligare några cykelställ. Nu vill vi att alla ställer sina cyklar i det stora cykelrummet och utrymmer det lilla. Se till din cykel och ta bort eventuellt skräp och trasiga cyklar och cykeldelar som du varit med och lagt i cykelrummet.

 

METALLSOPOR

Från den 1 juli är det endast tillåtet att kasta ihopknutna soppåsar med brännbara hushållssopor i soprummet. Allt annat ska till återvinning. Bakom biblioteket finns behållare för metallsopor, tidningar, plastförpackningar och glas. På återvinningsstationen kan allt annat kastas. Om du inte har bil kan du kanske fråga en granne om hjälp. Då lär vi känna varandra i huset. Vi bor ju tillsammans och vill hålla vårt hus fint och inbjudande.

 

BRF Husbonden

Solveig, 5 tr.

Enligt uppdrag