November 2011

Brandberedskap

Vi har ställt om klockorna till vintertid. Mörkret lockar oss att tända ljus. Det är också dags att kontrollera att brandvarnaren fortfarande är i funktion eller om batteriet måste bytas. Använd gärna s.k. änglavakt om du är rädd att glömma ett tänt ljus. (Änglavakt kallas ett metallföremål som placeras på stearinljus med ett som lock fälls ned över veken när ljuset brunnit ned till en viss nivå.)

 

Förstärkning av dörrar

Som du säkert upptäckt har vi varit tvungna att förstärka runt många dörrar för att förhindra obehöriga att ta sig in genom att bryta sönder lås och dörrkarmar. Skadegörelse som kostar oss mycket pengar att laga.

 

Medlemsmöte/höstmöte

Onsdagen den 23 klockan 19.00 på Eklunden planeras ett informationsmöte för boende i Husbonden. Boka in det i almanackan.

 

Julträff

Söndagen den 11 december klockan 15.00 har vi bokat Eklunden för vår traditionella julträff med mat, dryck och trevligt sällskap. Närmare information kommer så småningom. Vi behöver frivilliga som vill vara med och planera. Ring någon i styrelsen eller lägg en lapp i Husbondens postfack.

 

Värme

Vi är flera som har det kallt i våra lägenheter. PEAB arbetar med att justera systemet och vi hoppas på en snar lösning.

 

Lilla hissen går igen

Tyvärr har det varit flera avbrott i hissarna. Elfel, säger gör att någon slags spärr slår till. Vi vill naturligtvis komma till klarhet om varför det händer.

 

Soprummet

Nu har vi bytt ut belysningen så att det skall bli lättare att se att kärlen är fulla. Du behöver inte heller vara orolig för att lyset slocknar när du går längst in i soprummet. Vi måste alla hjälpas åt att sprida soporna i fler kärl. Är det första kärlet fullt var vänlig och gå till nästa. Alla lock måste ligga fast mot tunnan för att förhindra dålig lukt m.m. Passar också på att påminna om att det är endast hushållssopor vi kastar i kärlen. Papper, plåt och glas lämnas i återvinningscontainrarna vid järnvägen. Övriga sopor som t.ex. gamla möbler, stora emballage eller gamla TV-apparater lämnas på återvinningsstationen INTE i soprummet.

 

För styrelsen

 

Ann-Britt och Solveig