September 2011

METALLSOPOR EN GÅNG TILL

Från den 1 juli är det endast tillåtet att kasta ihopknutna soppåsar med brännbara hushållssopor i soprummet. Allt annat ska till återvinning. Bakom biblioteket finns behållare för metallsopor, tidningar, plastförpackningar, kartonger och glas. På återvinningsstationen kan allt annat kastas. Om du inte har bil kan du kanske fråga en granne om hjälp. Då lär vi känna varandra i huset. Vi bor ju tillsammans och vill hålla vårt hus fint och inbjudande.

Av någon anledning togs två av våra tunnor bort och ersattes med två tunnor utan lock, vilket har inneburit att någon eller några tror att man kan fylla dem ända upp till taket i soprummet.

Tunnorna kommer att bytas ut, men de som lägger stora svarta plastsäckar hur som helst måste skärpa sig och lägga sina sopor nere i tunnorna med stängt lock.

 

OM VÄRDET AV ATT ANVÄNDA EN OLJEKANNA

Lika väl som vi har brandutrustning i lägenheten är det värdefullt med en oljekanna. Själv har jag märkt vilka mirakel som sker om man så fort det börjar gnissla någonstans sprutar in lite olja. Gnissel försvinner. Den svarta beläggningen som kan uppstå runt gångjärnen försvinner också eftersom den består av metallslip. Låset till postfacket kan behöva en dos då och då liksom dörrlåsen till lägenheterna. Balkongdörr som gnisslar blir tyst. Som bostadsrättsinnehavare behöver man en grundutrustning för att hålla sin lägenhet i skick. Där bör en oljekanna ingå. (Om du har en skylt på din dörr som säger att du inte ska olja låset ska du förstås inte göra det.)

 

SOFFA I ENTRÉN

Äntligen har vi fått leveransen av soffan i entrén. Snygg - tycker jag. Tanken har varit att hitta en soffa som liknar dem utanför.

 

GARAGET

Golvet i garaget har fått en behandling som ska binda betongen så att mindre betongdamm ska virvla runt. Nu vill vi förstås att garaget ska hållas så snyggt som möjligt. Rökning i garaget är direkt olämpligt. Att det har förekommit ser vi på fimparna bredvid dörren. Det är inte tillåtet att röka i garaget.

Den brandsläckare som vi hängt på garageväggen har två gånger vandaliserats. Allt pulver har släppts ut på garagegolvet och på bilarna i närheten. Vi har nu tagit bort den behållaren.

 

VÄGGARNA RUNT HUSET

Samtidigt med garaget behandlades även ytterväggarna runt huset för att skydda mot klotter. Vi hoppas förstås på att slippa allt klotter, men skulle olyckan vara framme ska det gå att ta bort.

 

CYKELRUMMET

De allra flesta har nu flyttat sina cyklar till det stora cykelrummet. Låset till det före detta lilla rummet kommer att bytas ut. Om det ändå är någon som nu kommer på att man har något kvar i lilla rummet och önskar få tillbaka det måste man kontakta styrelsen. Postfack till Husbonden finns i entrén.

I stora cykelrummet ser det ganska bra ut – men det finns fortfarande trasiga cyklar och skräp som omedelbart måste tas bort eller lagas av ägarna.

 

PARKERINGSPLATSER

Parkeringsbekymren på andra sidan järnvägen där parkeringsplatsen stängdes i somras har medfört att vi lyckats hyra ut många parkeringsplatser längs järnvägen. Det är bra för föreningens ekonomi.

 

BRF Husbonden

Solveig, 5 tr.

Enligt uppdrag