November 2012

HSB informerar

Representaner från HSB informerar om fördelar med ett medlemskap i HSB. Som exempel nämns förmåner så som bosparande, juridisk rådgivning, tidningar, rabatter, förmånliga medlemspriser samt rätten till en HSB-ledamot. Medlemsavgiften vid inträde kostar 500 kr/person och sedan 250 kr/år. Inträdesavgiften kan dock föreningen gå in med. Ett medlemskap kan behållas även om man flyttar, alternativt kan man överföra sitt medlemskap till en familjemedlem. Träder man ur som medlem får man tillbaka engångskostnaden som erlades vid inträdet.

 

Åtgärder i huset

Uppdaterande information beträffande arbetet med PEAB, Schindler, HSB samt styrelsens eget arbete med att sköta och förbättra fastigheten. En lång lista av åtgärder har arbetats igenom och det finns fortfarande åtgärdspunkter kvar och under arbete.

 

Information om en kommande avloppsspolning som kommer att kräva tillträde till vissa lägenheter.

 

Påminner om att det är dags att byta filter i elementen.

 

Köksfläktarna måste rengöras om så inte har skett inom den närmsta tiden. Att inte rengöra fläkten kontinuerligt utgör en stor brandrisk.

 

Har man problem med sina element i lägenheten kan det vara så att man behöver åtgärda termostaten. Stig Forsberg förklarar hur detta går till.

 

Har man frågor eller behöver hjälp med någon av åtgärderna är man välkommen att kontakta styrelsen. Styrelsen fick även som önskemål att göra en gemensam sak av filterbyte och elementhjälp.

 

Ekonomi

Information om föreningens rådande ekonomi och genomgång av budgetförslag för år 2013. Styrelsen kommer att föreslå en hyreshöjning med 1,5 %.

 

Arbetsgrupper

Två arbetsgrupper sammansätts, en Festkommitté och en Garagekommitté.

 

Telia fiber

Styrelsen har träffat Telia och fått ett erbjudande om att beställa Telias fibernät till huset. Installation skulle vara gratis och varje medlem avgör själv om denne vill byta till Telia eller inte.