Augusti 2013

KOLLA fönsterrutorna i inglasningen på balkongerna!

Den grå inglasningen, original från början, har inåt öppningsbara fönster. När man öppnar fönstret för tvätt blir belastningen på gångjärnen mycket stor. Gångjärnen är gjorda i plast som med åren blivit åldrad och kan därför vara svaga. Detta gäller inte de eftermonterade gröna fönstren.

 

Öppna/stäng försiktigt och kontrollera gångjärnen. Om de har sprickor är ett haveri inte långt borta. Meddela då styrelsen via mail info@brfhusbonden.se eller lägg ett brev i föreningens brevlåda.

 

Styrelsen ser då till att gångjärnen blir utbytta, alternativt utnyttjar Du HSB’s fastighetsskötare när de går sin rond i huset.

 

Cykelrummet

Såhär meddelar en boende nu i augusti

”Jag var för första gången efter semestern in i cykelrummet igår och det var ingen rolig syn...

Soppåsar på golvet, trasiga cyklar slängda på golvet, min dotters cykel hade någon kastat iväg från cykelstället. Jag tror inte någon har blivit av med något så min känsla är mer att det är folk från huset som inte kan handskas med gemensamma utrymmen.”

Låt oss hjälpas åt så att cykelrummet fungerar som det ska!

 

Teliainstallationen är klar

Nu är vi klara med Telia och det finns fiber i huset. Önskar man bli uppkopplad så är det bara att ringa Telia kundtjänst.

 

Entreplattorna utomhus

Under september kommer vi också att byta ut alla plattor framför entrén. Vissa plattor har inte klarat vintrarna utan spruckit.

 

För styrelsen Solveig Eriksson