Extra portinformation Juni

12 juni 2024

Årsstämma:

Som tidigare meddelats så är det årsstämma nu på måndag den 17:e kl.19.00 i föreningshuset. Kallelse, dagordning mm finns i varje port och på hemsidan att ta del av. 

 

Fokusområden denna månad:

Hemsida & ABC

Hemsidans startsida är uppdaterad med snabblänkar till föreningens ABC, SRV sorteringsguide och Bredablick felanmälan. Viktigt med länken till Bredablicks felanmälan att FAQ på den sidan inte stämmer överens med vår förening, tex aviavgifter tas med HSB och inte Bredablick.

Sophantering

Styrelsen påminner igen om att det är allas ansvar att se till att källsortera korrekt och att våra soprum ser bra ut och inte som ”bombnedslag”. Risken är hög att vi kan få högre avgifter från SRV och därmed kan detta påverka allas månadsavgifter. Det sista föreningen behöver är fler kostnader och det sista styrelsen vill är att höja avgifterna. 

Hemförsäkring med bostadsrättstillägg

Styrelsen vill påminna att alla ser över att man har bostadsrättstillägg på sin hemförsäkring för att att det är ett måste när man äger en bostadsrätt samt så ger det förstärkt skydd mot tex vattenskador - som tyvärr har varit en del i föreningen under de senaste åren.

Gästrummet & Föreningslokalen: regler, bokning och stambytet. 

Regler:

Styrelsen har fått in klagomål från utomstående om det är fönster öppna i föreningslokalen när någon har fest och att detta håller på länge och stör så tex man inte kan sova. Styrelsen vill påminna alla om reglerna kring att hyra föreningslokalen och en av dessa är att fönstren ska vara stängda och att man inte ska störa omgivningen. 

Bokning & stambytet:

Nu när stora stambytet sätts igång efter sommaren så kommer föreningslokalen och gästrummet inte vara bokbar i ca 2 år utan lokalerna kommer behövas användas till stambytet för flera orsaker.

Dokumentet med tider för stambytet finns på föreningens hemsida under stambyte men också här i portinformationen. 

 

Vi i styrelsen tackar igen för denna tid och vi får se hur styrelsen ser ut efter årsstämman den 17:e juni!

//Er styrelse