Portinformation Maj

10 maj 2024

Portinformation Maj

 

Teknisk Förvaltare

Vi från styrelsen vill påminna om kontaktuppgifter till föreningens tekniska förvaltare. Föreningens fastighetsskötare är Lucien Naccache  (Lolo). Han är på plats från 7-11. Han kontaktas först och främst via Bredablick hemsida där man gör en felanmälan eller ringa på nummer 010-177 59 00. Ni ska inte ringa till till Christers gamla nummer - Christer är pensionerad. 

 

ABC och QR-koder

Styrelsen har arbetat fram en ABC för föreningen där man kan få svar på många frågor. ABC kommer att bla finnas länkad på föreningens hemsida. Det kommer att komma att sättas upp klisterlappar med tre olika QR koder i portarna. QR koderna kommer vara kopplade till föreningens hemsida, föreningens ABC samt SRV sorteringsguide för att bla underlätta tillgängligheten till dessa tre. 

 En QR kod är en förkortning för Quick respons och med detta kan man tex snabbt komma till en hemsida eller annan information. 

Hur man skannar en QR- kod: 

1. Öppna den inbyggda kameraappen på en kompatibel mobil eller sufplatta. 

2. Rikta kameran mot QR-koden. 

3. Tryck på bannern som visar på mobilen eller surfplattan. Så kommer du till hemsidan/information som koden är kopplad till.  

 

Stambyte och föreningens gästrum

Nu är första delen av stambytet igång och vi från styrelsen vill påminna om att det inte går att hyra föreningens gästrum pga detta.  Mer information om tider för stambytet finns på föreningens hemsida under fliken "Stambyte"

 

Fokusområde denna månad

Att bo i en bostadsrättsförening!

Att bo i en bostadsrätt innebär bla att ta ansvar för att sortera rätt och att hålla gemensamma områden rent tex tvättstugor och soprum.  Lolo (föreningens fastighetsskötare) går igenom soprummen en gång per dag och ändå ser inte soprummen okej ut och det landar på oss i föreningen  -  man ska kunna sortera korrekt. På förekommande anledning kommer soprummen vara öppna från 6-21 och inte dygnet runt som det har varit tidigare. Fortsätter det att inte skötas korrekt i soprummen så kommer föreningen betala mer pengar till SRV och detta kan då också resultera i att föreningen måste öka månadsavgiften vilken ingen vill. Nu ser vi alla till att göra vår del och sköter soprummen korrekt samt andra gemensamma ytor som tex tvättstugorna. För allas trivsel och plånbok - kom igen nu vi kan göra detta bättre! 

 

Valberedning - brev

Valberedningen kommer att dela ut brev till alla medlemmar inför årsstämma den 17:e juni om intresseanmälan till att sitta i styrelsen.  Ju fler som anmäler desto bättre. Det är viktigt att man engagerar sig i sin bostadsrättsföreningen. 

 

Årsstämma - Nytt datum!! 

När? 17:e juni - en formell kallelse kommer att anslås i portarna två veckor innan.

Var? Föreningshuset (mumminhuset) 

Tack för detta år och trevlig sommar!

Vi från styrelsen säger tack för detta år och vi får se hur styrelsen ser ut efter årsstämman. Vi vill också passa på och önska alla en trevlig sommar. 

Er Styrelse