TRIVSELREGLER

16 september 2019

 

TRIVSELREGLER

 

Brf Timotejen

 

Trivselreglerna gäller för: Bostadsinnehavare/ägare, familjemedlemmar, gäster, inneboende, hantverkare som utför jobb i lgh för din räkning, andrahandshyresgäster.

 

Rökförbud gäller: I föreningens gemensamma lokaler, hissar och trapphus råder rökförbud, fr o m 1 juli gäller även rökförbud på föreningens lekplatser. 

Tystnad gäller: Fr o m  22.00-07.00 skall alla som behöver sova få sova ostört. Om ni ska ha fest så ska ni meddela era grannar i god tid innan festen påbörjas.

  

Var aktsam om: Gemensamma utrymmen och tillgångar såväl inom- som utomhus. 

 

Felanmälan ska göras: Om akut skada inträffar i huset, gör då en felanmälan enligt anslag i porten. Viktiga telefonnummer finns också på anslag i porten samt på föreningens hemsida.

  

Kontrollera: Att entrédörren i huset går i lås efter in- och utpassering.

Brandvarnare: Se till att fungerande brandvarnare finns i lgh och förvara minsta möjliga mängd brandfarligt material i sin originalförpackning, om möjligt.

Trapphus/utrymningsvägar: Förvara inga föremål i trapphusen då de är utrymningsvägar vid brand eller annan fara.

Balkonger/Uteplatser: Blomlådor ska placeras innanför balkongräcket. Häng inte rinnande tvätt över balkongräcket. Det är inte tillåtet att kasta cigarettfimpar och annat, skaka mattor eller sängkläder mm, från balkong eller fönster. Musik och ljud från musikanläggning eller radio på balkong/uteplats måste också vara på en volymnivå så det inte stör dina grannar. 

Grillplatsen på gården: Ni som använt grillplatsen på gården i privat syfte måste lämna den i ett så bra skick som ni själva skulle önska. Efter kl 22.00 får grannar inte störas av er som brukar grillplatsen.

 

Renovering av lägenheten: Ska du renovera din lägenhet eller delar av den så får det ske på vardagar mellan 07.00-22.00, lördagar 10.00-22.00.Ta hänsyn till grannar och visa respekt, försök att styra er renovering så att högt ljud inte sker tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Undvik om möjligt att renovera (typ borra, spika, såga = ljud) under söndagar.

Gårdar/gräsmattor och planteringar: Det är inte tillåtet att fyra av raketer och smällare på våra gårdar. Bollspel på gårdarna är också förbjudet. Hundar måste hållas kopplade på gårdarna. Fordonstrafik över gräsmattor och planteringar är förstås inte heller tillåtet. Var rädd om den yttre miljön!

Cyklar, mopeder och motorcyklar: Cyklar ska förvaras i föreningens cykelrum eller i era lägenhetsförråd. Mopeder och motorcyklar förvaras på avsedd plats.

Källsortering: I Brf Timotejen källsorterar vi allt avfall i därför avsedda kärl eller containrar. Ni bostadsrättsinnehavare eller hantverkare/byggherre som renoverar måste se till att forsla bort byggavfall till miljöstationen.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen i Brf Timotejen