Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

EnergiTrygg – ger koll på energianvändningen

01 februari 2019 Tack vare goda resultat för 2017 års bokslut beslutade HSB Södertörn och dess styrelse att investera vinsten tillbaka i verksamheten, till medlemmarna. Den nya tjänsten EnergiTrygg, som hjälper styrelser i bostadsrättsföreningar att arbeta strukturerat och långsiktigt med energifrågan, togs fram och erbjuds nu förmånligt till alla medlemmar.
Energikartläggning

HSB brf Husbonden bestämde sig för att hoppa på erbjudandet. Tajming var en faktor, föreningen var redan i gång med att utreda frågan kring fastighetens energianvändning, men möjligheten till kostnadsreduktion och det långsiktiga samarbetet med en trygg samarbetspart vägde tyngst när styrelsen bestämde sig för att satsa på energieffektivisering av sin fastighet.

- Vi har ett hus som har väldigt mycket överskottsvärme. Eller energiläckage om man så vill. Värme går rätt ut i luften. Vi behövde alltså se över hur vi kunde ta hand om den här överskottsvärmen. Fokus blev hur vi skulle kunna förbättra och därefter sänka vår energianvändning. I slutändan handlar det ju om att spara pengar, säger Hans Carlsson, ordförande i styrelsen.

HSB Södertörn har nu beslutat att förlänga medlemsrabatterna för EnergiTrygg med anledning av att Energimyndigheten har ändrat sina villkor för ansökningar med väldigt kort varsel.

- Vi tycker inte att det är rimligt att myndighetens begränsningar ska drabba våra medlemmar. Därför beslutade vi att förlänga möjligheten till medlemsrabatterna till och med sista april 2019, säger Anna-Karin Ilemyr, verksamhetschef Fastighetsutveckling och Fastighetsservice.

Genom EnergiTyggavtalet ges styrelsen tillgång till såväl en årlig uppföljning av bostadsrättsföreningens energianvändning som en årlig uppföljning av effekten av genomförda åtgärder. Ett energitryggavtal ser till att energifrågan blir ett återkommande och naturligt inslag i styrelsearbetet.

Kontakta Sebastian Mårtensson (sebastian.martensson@hsb.se) för offertförfrågan eller övriga frågor gällande EnergiTrygg.


Till nyhetslistan