På gång just nu

06 april 2021 Vi hoppas att våren, om än lite tveksam och försiktig i april, snart är på ingång till Örnsköldsvik. Även för projektets del är det skönt att kylan och vintern är över. Huset är i princip tätt, dvs tak och väggar sitter på plats, så eventuella väderberoende arbeten är inte längre någon utmaning.

Här kommer en rapport från bygget, dels om vad som pågår för tillfället, dels om vad som händer längre fram under våren. Som alltid med reservation för att tidsangivelserna är preliminära.

April
Stomarbetet är avslutat och arbetet med takkonstruktioner och takbeläggning har tagit vid. Ytterväggarna isoleras och fönster monteras. Fjärrvärme kopplas in. Mest synligt för förbipasserande är dock att byggkranen monteras ned.

Maj
Isoleringen av ytterväggar fortsätter liksom installationen av fönster. Huset beräknas vara helt tätt den 5 maj. Tegelfasader muras och garaget asfalteras.

Juni
Innerväggarna börjar spacklas. Även fortsatt murning av tegelfasader pågår. Det är också dags för invändiga ytskikt målas. Stommar monteras i garaget och innergården gjuts och tätas.

Två lägenheter kvar
De flesta lägenheterna i brf Bryssel såldes mycket snabbt men fortfarande återstår två lägenheter att sälja. Den ena är en 3:a på 78 kvm med två balkonger, den andra en 3:a på 104 kvm med två stora balkonger och "walk in closet". Tipsa gärna vänner och bekanta om att det fortfarande finns chans att bo bekvämt och centralt i brf Bryssel!

Det är ännu ett bra tag kvar till inflyttning och vi är övertygade om att lägenheterna vid det laget funnit sina lyckliga köpare. Om så inte skulle vara fallet, står HSB för avgifterna för dessa lägenheter under en längre tid.

Stomvisning efter sommaren
Vi räknar med att kunna bjuda in till stomvisning av lägenheterna efter sommaren. Vid stomvisnings-tillfällena kommer lägenheterna exempelvis att ha målade väggar men inga vitvaror finns på plats. Inbjudan med exakt datum kommer längre fram.