Gemensamt internetavtal - Gavlehus 27

07 september 2020

Gemensamt internetavtal - Gävlehus nr 27

 

Styrelsen har nu valt att binda ett avtal med Gavlenet som internetleverantör  till samtliga av våra lägenheter i föreningen.

Avtalet innebär att samtliga medlemmar i föreningen får internetuppkoppling via Fiber från Gavlenet med en hastighet  på 100/100 Mbit från och med 2020-10-01, där föreningen står för månadskostnaden (135:- /mån per lägenhet) under avtalstiden. Detta innebär alltså att du som medlem ej behöver bekosta ett eget internetavtal.

Avtalet sträcker sig under en period om 3 år.

OBS! Detta avtal avser enbart internet och inte TV. Föreningen kommer fortsatt ha TV-avtal via Comhem.        Du som medlem ska alltså inte säga upp ditt TV-avtal hos Comhem.

 

Behöver jag som medlem göra något?

Medlemmar som har Gavlenet som internetleverantör i dagsläget behöver inte göra något. Erat personliga abonnemang hos Gavlenet kommer annuleras i samband med att det gemensamma avtalet träder i kraft.

Medlemmar som idag har Comhem som internet-leverantör och som vill byta till Gavlenet behöver själv säga upp sitt internet-avtal med Comhem samt inskaffa en router på egen bekostnad. (En router kostar ca 500 kr och uppåt).

Vill du behålla ditt nuvarande internetavtal hos Comhem så går det självklart bra, men på fortsatt bekostnad av dig som lägenhetsinnehavare.

 

Om jag vill ha en högre internethastighet?

Gavlenet erbjuder självklart högre uppkopplingshastigheter om så önskas. Vid val av högre hastighet står lägenhetsinnehavaren själv för mellanskillnaden av kostnaden till den högre hastigheten.

 

Hur vet jag att min lägenhet har fiberanslutning via Gavlenet?

Samtliga lägenheter i föreningen ska ha en fiberanslutning till sin lägenhet. Det ska finnas en fiberdosa monterad på väggen i din lägenhet, som routern i sin tur kopplas till via en internetkabel. För att-fiberdosan ska fungera måste den vara ansluten i ett vägguttag.

Saknar du denna dosa ( se bild nedom texten ) måste Gavlenet kontaktas.

Mer information hittar du längst ner på sidan i PDFen med titeln: "gavlenet_infoblad_flexbel_till_total_1okt.pdf"

 

/Styrelsen BRF Gävlehus nr 27.