Välkommen till Herrgårdshagen

Varmt välkommen till HSB Brf
Herrgårdshagens bostadsrättsförening
Brynäsgatan 69 – 119

Gästrum Vi har ett gästrum med toalett och dusch, med plats för två i samma byggnad som tvättstugan på 117. (bokas via bokningstavla i kvarterslokalen)

Kvarterslokalen Går att boka via bokningstavla i kvarterslokalen 

Länkadresser Herrgårdshagens hemsida: https://www.hsb.se/sodra-norrland/brf/herrgardshagen

HSB: www.hsb.se 

Viktiga telefonnummer   
Kontakt HSB tel. 010-303 23 00 eller vår förvaltare Jimmy Vendin, jimmy.vendin@hsb.se

Andrahandsuthyrning
Bostadsrättsinnehavare får upplåta sin egen lägenhet i andra hand till någon annan. För detta krävs styrelsens godkännande och skall göras skriftligt, skälen till uthyrningen och hur länge den ska hyras ut. Studier och arbete på annan ort är ex. på skäl som går igenom. Som regel gäller 12 månader innan ny ansökan måste skrivas.

Badrum Alla installeringar och förändringar i badrum skall anmälas till HSB och bör göras av professionellt yrkesfolk. Vid bilning av golv rekommenderar styrelsen att entreprenören tar ett kort på grannens tak under för att undvika diskussioner om skador i efterhand.

Bilparkering Vi har 58 garage och 78 p-platser med motorvärmare plus ett antal gästplatser för besökare och hemtjänst. Styrelsen ser över hur vi ska få fler p-platser inom området och i dess närhet. Vi har kö till platserna. För att ställa sig i kö,gå in i HSB-portalen.

Bostadsrätt Man äger rätten till en viss lägenhet, man äger inte lägenheten. Det är ett kollektivt ägande och vi som bor inom en bostadsrätt äger allt tillsammans. Ägandet regleras i stadgar som tagits i bruk i bostadsrättslagen och i lagen om ekonomiska föreningar. Bostadsrättsförening Bostadsrättsföreningen är en ekonomisk förening. Arbetet leds av en styrelse som väljs på årsstämman i maj/juni. Fördelarna med en bostadsrättsförening är att man tillsammans har ett gemensamt ansvar att utveckla föreningen.

Bygganmälan Den medlem som ska rusta och bygga om i sin lägenhet måste anmäla detta till styrelsen och HSB. När det gäller ombyggnation av altan, inglasning av balkonger skall det lämnas först till styrelsen för godkännande, sedan skall ansökan lämnas till Samhällsbyggnad Gävle kommun för godkännande. De tar betalt för varje bygglov.

Tele2 och Telenor Föreningen har avtal med båda företagen, digital TV med Tele2, man kan även få bredband via TELE2 Dock ingår bredband från telenor i hyran . Det finns uttag från båda i lägenheten.

Bastu I kvarterslokalen, Brynäsgatan 105. Du måste betala en engångskostnad på 500:- för att få tillgång till bastun. Detta sker via HSB och kontakt med förvaltaren. Följ reglerna inom respektive rum och städa efter er. Bokning av bastu, sker via bokningstavla utanför bastun.

GYM  - På Brynäsgatan 85 finns nu vårt gym. Städa och håll efter så det ser trevligt ut efter dig. Kostar 400:- som engångskostnad. Läggs till av förvaltaren via HSB.

Nyckelhantering - Hanteras av Certego, viktigt att veta vid försäljning

Respektera dina grannar Efter kl. 22:00—07:00 respekterar vi grannarna. Inget oväsen då, gäller även bollplanen.

Sophantering Vi sopsorterar i området och följer anvisningarna som finns i de tre soprummen på respektive parkeringsplats. Om det inte finns anvisningar för dina sopor så får du åka till återvinningen med dessa. Exempelvis om du kommer nyinflyttad till området och har många wellpappkartonger, åk till återvinningen.

Städdagar vår och höst I maj slänger vi el– och grovsopor och i oktober grovsopor och kompost. Anslag sätts upp i din trappuppgång. Tiden är mellan 10:00—14:00. Bra sätt att rensa upp i sina gömmor och få kontakt med vi som bor här. Tvättstugor Vi har tre tvättstugor inom området, Brynäsgatan 75, 97 och 117. 

Störningsjour
Föreningen har ett avtal med AVARN som innebär att boende vid svåra och upprepade störningar kan ringa AVARN för att få hjälp. Telefonnumret är 010-222 30 00. 
Om möjligt så försök samtala med den du upplever stör. Vid konstaterad störning debiteras den störande grannen. Om ingen störning konstateras av störningsjouren kan styrelsen behöva överväga att debitera den som anmäler störningen. Varje störningsuppdrag innebär en utgift för föreningen.

Folder - Bra att veta för dig som bor i en HSB bostadsrättsförening