1 000 frågor om balkongbygget

11 april 2018 Ombyggnaden av fasaden med inglasade balkonger är ett jätteprojekt med många inblandade. Huggarens styrelse, HSB:s byggkonsult och ekonomer, entreprenören Balco och deras olika leverantörer. Det dyker ständigt upp nya önskemål och frågor kring detta men det går inte att hantera alla individuella önskemål. Inte heller att besvara alla detljerade frågor som kommer.

Huggaren och Balco arrangerade en halvdags informationsträff med visning i höstas. Ämnet har också diskuterats i samband med julträffen, extrastämman, i trapphuset och på gården.
Extrastämman gav med en förkrossande majoritet Huggarens styrelse mandat att gå vidare med projektet enligt de riktlinjer och den plan som presenterades på extrastämman.

Utöver det har man gått med på två individuella tillval, solskyddsgardiner och innertak med inbyggda spotlights. Bara dessa två tillval medför stort arbete för såväl vår egna styrelse som för HSB som ska hantera detta ekonomiskt och även för Balco som måste särskilja ett stort antal balkonger och beställningar hos leverantörer.

Det är omöjligt att tillgodose alla individuella önskemål om hur balkongerna ska utföras. Det är också ohållbart att de som sitter i styrelsen ska kunna hantera alla detaljfrågor kring bygget.

Angående individuellt anpassad balkonger så är det, när balkongerna är byggda, upp till var och en att anpassa den efter egna önskemål. Var och en får då själv anlita lämplig hantverkare för att dra el. montera vägglampor eller vad man vill göra.
För att göra ändringar i grundläggande kostruktioner i fastigheten, dess installationer eller fasad krävs, som alltid, tillstånd från föreningens styrelse.

Styrelsen har kommit överens om att framledes inte hantera alla frågor och önskemål angående balkongerna enskilt. Alla frågor kring bygget måste därför skrivas ner och läggas i postlådan utanför styrelserummet (Ingång G)
Dessa kommer då att behandlas vid ordinarie styrelsemöte.