Södra sidan huset

02 juni 2019 Södra sidan tog en hel del stryk av balkongbygget men kommer att åtgärdas Vi måste nog desvärre visa lite tålamod eftersom det fortfarande återstår en del entreprenörsjobb.

Dels ska trappor monteras på samtliga nedersta balkonger innan vi kan återställa gångvägen. Sedan ska den tillfälliga körväg som byggts tas bort men det sker först till hösten eftersom det ska begäras in offerter på jobbet. Markarbeten har dessutom en tendens att vara billigare efter sommarens högsäsong.
Vi kommer att bjuda in till en arbetsdag under försommaren då vi ska åtgärda de vildvuxna buskage som håller på att ta över södra sidan. Inbjudan kommer att anslås i trapporna.

Som svar på den frekventa frågan om när södra sidan blir helt klar vill vi påminna om att styrelsen inte själva kan utföra detta. Vi är fem förtroendevalda boende och kan inte åta oss allt praktiskt jobb som att sköta buskar, träd, planteringar mm.
Vi har heller inte det engagemang bland de boende som krävs för att att göra större jobb själva. Senast vi arrangerade en arbetsdag slöt endast sex boende upp.
Vi har en boende som på eget intiativ tar stort ansvar för, framförallt, den södra sidan. All cred till henne... men det räcker inte med en ensam person
Att köpa dessa tjänster extrent skapar kostnader som vi gemensamt får vara med och betala och på sikt skulle det leda till dålig ekonomi och avgiftshöjningar.

Vi kommer att återställa/åtgärda södra sidan allt eftersom energi, engagemang, tid och ekonomi tillåter.
Så ha tålamod och kom med på vår arbetsdag.
På så sätt går det fortare och vi håller kostnaderna nere.