Ombyggnad av Tjädervägen

21 februari 2015 Tjädervägen byggs om

Vid ett informationsmöte med Sundsvalls kommun torsdagen den 23 april informerade projektledare Annelie Claesson och Sonny Andersson, SBK Sundsvalls kommun om att det kommer att byggas gång och cykelbana längs Tjädervägen. Detta var ett första informationsmöte för att kommunen ville höra åsikter och önskemål från berörda föreningar och redogöra för planerna innan projekteringen påbörjades.
Körbanan kommer att vara 6 meter bred och cykelbanan 3 meter. Sedan behövs ca. 50 centimeter utrymme bakom våra parkeringar tills vägen börjar, så totalt blir det 9,5 meter.

Vi kommer att få en ritning av Annelie så att vi kan se ungefär hur det är tänkt. Ritningen här ovan kan hämtas om ni högerklickar på den och väljer att spara den. Den kan då förstoras så att man ser fler detaljer.
Sonny tar även med våra önskemål till Sundsvalls Energi, så får de i sin tur ta med entreprenören, att göra något åt att det ryker och dammar så mycket nu efter alla grävningar på Tjädervägen.

Brf. Kranen kommer att sälja hela området vid tennisbanan men tillät att Sundsvalls kommun köper någon meter som kan användas vid vägbygget.

Brf. Kranen har bokat möte med intressenter så ännu är inget klart. Det finns tillåtelse att bygga på tomten men inget är bestämt ännu vad som kommer att byggas.

Vi kommer att ha flera träffar med kommunen i ärendet, och vi kommer att lägga ut information så fort beslut är fattade. //Per Nord Englund, styrelser brf. Huggaren