Info-bladet dec-08

04 december 2008 God Jul och Gott Nytt År!!

Precis som ifjol så finns pappsäckar för julklappspapper att hämta i alla entréer i punkthusen (även för dem som bor i radhusen) Efter jul så ställer radhusen sina säckar vid återvinningsrummen och punkthusen sina säckar i entréerna. De kommer att hämtas den 29 dec.

Nya månadsavgifter from 090101

Styrelsen har nu fastställt budgeten för 2009 och i samband
med det beslutat om en höjning av nu utgående månadsavgift med 1,51% på bostadsrätter.
Dessutom en höjning av garageoch motorvärmarplatser med 10 kr på respektive plats.
Genom allas gemensamma besparingar och åtgärder klarar vi att ta en låg avgiftshöjning trots ökande kostnader på marknaden och rådande lågkonjunktur.

>Bostadsbidrag>
Kontakta försäkringskassan om du tror att du har möjlighet att erhålla bostadsbidrag eller om förändring av nu utgående bidrag kan ske.

Våtrumsbesiktningen

Ni som fick anmärkningar ta kontakt med Vicevärden för åtgärder.
Det är viktigt att vi åtgärdar all droppande kranar mm.

Bilplatser

Vi bygger en ny gästparkering i anslutning till garagen vid nedre radhusområdet. Därmed har vi 112 garage, 91 MV-platser och 25 gästparkeringar. Detta ger 228 platser till oss boende.

Medlemsmöte

Styrelsen bjöd in till ett medlemsmöte med fokus på tre frågor:
1. Byte av nyckelsystem.
2. Lägesrapport ang. gemensam el.
3. Budget för 2009.

Att detta är viktiga frågor för oss medlemmar visade det stora intresset för mötet genom att delta eller skicka frågor och funderingar med någon granne. Ca 50 personer var närvarande på mötet.

Styrelsen har arbetat med att ta fram ett förslag på nytt nyckelsystem för att öka skalskyddet på Brf. Kremlan. I ett första steg finns tanken att satsa på modern teknik och ta steget in i den digitala världen med styrning av portlås med behörigheter i punkthusen och gemensamma lokaler samt möjliggöra bokning av tvättstuga, motionslokal samt bastu via Internet.
I framtiden finns också möjlighet att koppla på funktioner som t.ex. möjliggör för varje lägenhetsinnehavare att följa sin egen el och vattenförbrukning.
Diskussionen blev livlig och konstruktiv. Ulf summerade punkten med en fråga till medlemmarna om hur vi vill att styrelsen går vidare. Från deltagarna på mötet kom ett enhälligt besked om att det är helt rätt väg att titta på framtidens teknik och att styrelsen skall jobba vidare med förslaget.

Ang. gemensam el så hanteras el-frågan i två steg. Det första är en nedsäkring av fastighetsabonnemang, som redan är beslutad och skall genomföras innan årsskiftet. Steg två är att få gemensam el, där pågår fortfarande diskussioner.
Flaskhalsen är nätägaren, som äger servicekopplingar och vill i dagsläget inte släppa detta. Styrelsen fortsätter att jobba mot målet, gemensam el, och återkommer med mer information på årsstämman.

Sista punkten, budgeten för 2009
Kaj redogjorde för styrelsens arbete och vilka avvägningar som påverkat utfallet för avgiftshöjningar 2009. Som vi alla vet aviseras höjningar på alla områden, vatten, uppvärmning, sophantering mm.
Styrelsen har lagt ner ett jättearbete och lyckats minimera våra höjningar till 10:- / månad för garage och parkeringsplats samt 1.51% för lägenheterna.

Valberedningen

Valberedningen har påbörjat sitt arbete inför stämman i Maj 2009. Är du intresserad eller har förslag på någon lämplig kandidat till styrelsen kontakta valberedningens sammankallande Anette Johnsson, Tfn. 50 34 35.

  • 834248001.jpg
    834248001.jpg