Kremlanblad september 2018

30 augusti 2018

                                  Styrelsen informerar

                      september 2018

Våra husdjur

Visst är det är trevligt med husdjur, men vi har stora problem med djurens avföring både på gräsmattor, rabatter o sandlådor vilket ger till stora saneringskostnader för oss alla. Det är djurägaren som har ansvar för sina djur o hundar ska vara kopplade inom området.

 

Nominering till valberedningsgrupp

Vi har behov av en komplett valberedning. Det fattas idag 2 personer som kan vara intresserade av den uppgiften. Lämna gärna namn/telnr i brevlådan (kvartershuset eller via mail: Kremlan.styrelse@gmail.com  senast 21 okt.

 

Pågående projekt:

Taken på punkthusen: Som ni tidigare redan fått info kring: Dvs. att utifrån ett flertal vattenskador, har vi nu vidtagit åtgärder för att försöka minska dessa med genomgång och renovering av taken (det kommer att pågå under 2018). Takbesiktning för hela Kremlan beställt.

 

Målningar som skulle genomföras under 2018 kommer att skjutas fram ett år.

 

Utomhusbesiktning/ byggnader har gjorts, mest åverkan har vi funnit på våra garage- och servicebyggnader (tak, stuprör, dörrar etc) Arbete beställt.

 

Buskar, träd o sly i området kommer att gås igenom under hösten. Jobbet med buskar har påbörjats vid punkthusen (beställt).

 

Brandskyddet mellan vindarna på radhusen har genomförts under sommaren. Resultat kommer att redovisas till styrelsen.

 

Radonmätningar gjorda både i radhus som punkthus. Endast ett fåtal radhus hade markvärden som innebar åtgärd (är nu genomfört).

 

Påminnelse om att städa cykelförråden
Hoppas att alla cyklar som skall vara kvar märkts med namn, vara klart nu i sept.
Ej märkta cyklar städar föreningen bort. Övrig utrustning som förvaras i cykelförråden kommer att städas bort.

 

Gästparkeringar

Drakstaden parkering är upphandlad i området.

Beslut: Boende i Kremlan får, med P-skiva parkera 2 tim under tiden 08.00-17.00. Våra gäster kan fortfarande parkera gratis i 24 tim. P-skivor kommer att beställas.

 

Vi behöver bli fler som deltar i olika arbetsgrupper som ex. utemiljö och olika fritidsaktiviteter. Det finns ju så många specialister i området som har goda idéer.

Välkommen o Hör av er till styrelsen

 

 

Trevlig höst önskar styrelsen.

 

                


Till nyhetslistan