Kremlanblad April-Maj 2022

13 april 2022

Styrelsen informerar april-maj 2022 

 

Föreningsgemenskap

Några aktiva föreningsmedlemmar försöker få till mötesplats/trivselkvällar I föreningen och den 24 april kl. 15.00 träffas de vid Boulebanan för att sedan grilla tillsammans. Är vi intresserade att delta anmäler vi oss via Kremlanmailet:

kremlan.styrelse@gmail.com

 

Medlemsmöte/städdag 15 maj

Vi planerar att ha ett medlemsmöte söndag den 15 maj kl. 11.00-.12.00 och under samma dag passar vi på att ha en städdag i vår utemiljö

 

Vid medlemsmötet kommer vi bland annat att lyfta pågående dörrbyten I föreningen, laddstolpar, kvarterslokal, utemiljö, målning av radhus samt bostadsrättsägares ansvar. 

Därefter ges Information av Kristina Larsson från civilförsvaret och handlar om hem-och krisberedskap (informationen tar ca 1 tim.)

Arbetet med byte av balkongdörrar I punkthusen, kommer att  påbörjas efter påskhel-gen(start vecka 17). De kommer att börja vid Lysekilsvägen 1 och fortsätta “uppåt”mot 59:an

 

Vindsutrymmet på radhusen

Vindsutrymmet på radhusen är inte avsedda som förråd. När vi brandsäkrade upp dessa utrymmen framkom information att detta utrymme allför ofta används som förråd. Detta utrymme ska inte användas som förråd. Det framkom också vid ”brandskyddeskollen” att vissa hade egeninkopplat belysning i dessa utrymmet - stadgarna säger att elinstallationer inte får göras utan behörig.

 

 Soprummen/allmänna utrymmen/Kvartershuset 

Tyvärr får vi återkommande klagomål från våra medlemmar att det läggs grovsopor i sop-rum men grovsopor återfinns även i källare, barnvagnsrum samt andra allmänna utrym-men. Grovsopor ska vi själva frakta bort och kanske kan man komma överens med en granne om att hjälpas åt att frakta bort grovsopor.

 

Information finns även på hemsidan: www.hsb.se/sodra-norrland/brf/kremlan/

 

Med vänlig hälsning styrelsen i Kremlans brf