Kremlanblad Mars 2021

07 mars 2021

Styrelsen informerar mars 2021 

 

Valberedningen: Ni har möjlighet att nominera medlemmar till styrelsearbete. Lägg förslag i lådan vid kvartershuset senast 15 mars så förmedlas det till valberedarna.

 

Kvartershuset/ Bokningar: Vi har fått en mängd förfrågningar kring att minska ”gymbokningen” till en timme samt att separera bokningarna i kvartershuset. Vi gör vad vi kan för att möta upp detta. Planen är att det ändras i början på mars och bli till en timmes bokning mellan 06.00-22.00 Det innebär också att ni som redan bokat efter den 18 mars måste boka om tiderna därefter för det blir en ny plattform. Det går idag inte boka efter 18 mars då ny bokning kommer att uppgraderas

 

Överlåtelse och översyn

I samband med in- och utflytt till Kremlan så har styrelsen beslutat att prova detta under 1 år Översynen bör utföras innan en överlåtelse godkänts. Fördelar med Överlåtelse tillsyn:

• Föreningen får en status på att lägenheten är i det skick som krävs utifrån stadgarna

• Eventuella brister dokumenteras och lämnas över till säljare för åtgärd

• Åtgärden är förebyggande för att löpande förhindra skador i lägenheter

• De nyinflyttad får information om vem boende vänder sig till i olika frågor och information om sophantering, bilparkering, el och bredbandfrågor etc.

Soprum/sorteringsavfall

Våra soprum för sortering är som vi tidigare meddelat inte till för grovsopor. Grovsopor måste vi frakta bort själva.

Medlemmar har kontaktat oss och haft synpunkter på hur vi är många som slarvar med sorteringen, -dels att vi inte packar ihop kartonger, att vi fyller kärlen till bredden så det ramlar ut på golvet etc

Balkongdörrar kommer att bytas ut, vi kommer att skicka ut en frågeställning/enkät kring önskemål om vänster eller högerhängda dörrar. Det är helglasade balkongdörrar som beställts till Kremlan.

Parkeringar: Vi har ännu inte fått svar på vår överklagan kring gästparkeringar vid nedre radhusen, men jobbar på med att få en lösning och vi har fått bygglov på 8 nya gästparkeringar, dessa kommer dock inte att kunna vara i bruk förrän om någon månad. Vi arbetar också för att få till några laddstolpar i området.

Ni som har parkeringar ute: Låt inte motorvärmarsladdar hänga kvar i motorvärmaruttagen

 

Information kring vår brf fås genom nedanstående:

Kremlanblad kommer ut ca 6-8 ggr/år               Kremlan mail: kremlan.styrelse@gmail.com

hsb.se/sodra-norrland/brf/kremlan                  Medlemsmöten ca 2 ggr/år

Stämma 1g/år                                   

Med varma hälsningar//Styrelsen Kremlan