Styrelsen informerar april 2010

20 april 2010 Information efter garagebesiktning;

Enligt lag är alla ägare och nyttjanderättshavare till byggnader och anläggningar skyldiga att vidta de åtgärder som behövs för att förebygga brand och för att hindra och begränsa skadorna till följd av brand. För att uppfylla dessa krav ska ett systematiskt brandskyddsarbete bedrivas under hela den tid då byggnaden eller anläggningen används. Därför har vi på brf Kremlan i samarbete med auktoriserat besiktningsföretag påbörjat ett systematiskt brandskyddsarbete. Vi har besiktat alla utrymningsvägar, släckutrustningar och skyddsanordningar. Föreningen har för avsikt att utse en brandskyddsansvarig. Även garagen är besiktade och där fann vi en hel del brister och fel.

Vi vill som en första notering härmed göra alla uppmärksamma på följande:

  • Trapphus och allmänna utrymmen få inte användas som förvaringsplats. Det får inte förkomma några brännbara material där

Och för er som hyr garage gäller följande:

  • Det är inte tillåtet att dra några som helst egna elkablar och utnyttja el till annan förbrukning än till den motorvärmare som föreningen försett garaget med.
  • Garaget får endast användas för förvaring av bil, moped och liknande samt material av icke brandfarlig ämnen som tillhör fordonet.
  • Garaget får inte användas som förråd.
  • Vi har också uppmärksammat att på ett antal garage är låscylindern utbytt. Ni som har sådana lås, skall omedelbart se till att cylindern byts tillbaka.


Alla ni som känner att ni inte uppfyller det som nämns ovan måste genast vidta åtgärder så att dessa brister och fel rättas till.

Ny besiktning kommer att ske under april månad.

Om det då fortfarande finna garage som inte uppfyller brandskyddsarbetets krav så kommer hyresavtalet för garaget omedelbart att sägas upp.

 

Enligt uppdrag från Styrelsen

Monika Wounder - Vicevärd