#1

Hej på er alla, JÖSSES vad fort januari försvann, denna gråa trista månad är äntligen förbi och vi får se framåt mot ljusare tider. Nu kommer det att bli lite tätt mellan dessa två första brev då detta brev räknas till januari.

Vi börjar med att hälsa en ny boende välkommen till 52 E. Sedan så ligger två st. lägenheter till salu i 52 D men inget är klart där än.Nu till några tråkiga händelser som vi ”fick i knät” under 2019. Det första är tv/bredbandet som vi informerade om på julfesten och där vi förlorade mot Telenor/Bredbandsbolaget. Vi hade enligt dom gjort en ogiltig uppsägning 2018 som ej blivit registrerad hos dom vilket medförde att Brf Mejslaren fick betala ett helt år till innan det så blev löst 2020-01-31. Detta kändes väldigt märkligt då vi inte fått någon information från dom men Telenor stödde sig på vad kontraktet sa och var obevekliga och vek inte en tum, tyvärr.
Nästa problem blev det här med värmen/varmvatten som började strula i höstas. Det visade sig att det var fel på en massa givare samt en styrdator som det ej fanns reservdelar att få tag i då leverantörer gått i konkurs. Nu får man väl säga att det löste sig till det bättre och att en lösning är på gång. Det är Energibyrån i Söderhamn som har tagit över servicen samt att dom kommer att bygga om hela anläggningen så att vi kan känna oss trygga i detta. Vidare så har vi haft Skorstensfejarna här som rengjort våra fläktkanaler och besiktat dito. Vi har fått protokollen från besiktningen och det finns en hel del att åtgärda i vårat område. Det är allt ifrån felaktiga kåpor (vanlig köksfläkt monterad vilket inte får förekomma) till dåliga lager i enheterna samt dessutom att det saknas komplett anläggning som det måste finnas enligt lägenhetsfläkt principen. Sammanställning kommer att ske under februari och berörda lägenhetsinnehavare kommer att få ta del av vad som måste åtgärdas.
Det kommer att ske en förändring när det gäller våra parkeringar. Gästparkeringarna kommer att göras om till SMS-parkering vilket innebär att det kommer att kosta pengar från minut 1 för dom som parkerar där, detta för att slippa onödiga friparkerare som inte är på besök här. När ni boende får besök så hämtar ni som vanligt ut ett Gäst P-tillstånd hos någon av styrelsemedlemmarna(förteckning sitter i entréerna). När det gäller parkeringarna nr. 1-32 så kommer det att bli skärpt kontroll av p-tillstånden (VGV.) och det är då Securitas som kommer sköta det som vanligt. Så tänk på att p-tillstånden ALLTID ligger synligt i vänster framruta när ni lämnar bilen så det slipper bli onödiga böter. Vid problem med detta i någon form så kontaktas vicevärden.
Vi rundar av detta brev med några vitsar:Om någon skjuter mot USA:s nuvarande president måste säkerhetsvakterna ropa: Donald duck!!Vad kallas kinesisk film som spelas in mellan mars och maj? Vårrulle!! 
Det var allt för denna gång och vill ni ha detta månadsbrev på mailen så skickar ni anmälan till nedan adress.mejslarenbrf@gmail.com Vid pennan, Per Bergström, vicevärd med telnr: 072-24 79 518