#9 & #10

Hej på er alla. Då har hösten gjort entré och vi rustar för vintern som komma skall.

1) Vi har lite plock tillsammans med HSB innan allt är på plats och vad jag tänker närmast på är att vi kommer att rengöra våra soptunnor och sedan när det är gjort så stänger vi av trädgårds vattnet.

2) Cykelställen som beställdes och kom hem var av felaktig sort vilket returnerades och vi får se om nya hinner sättas upp innan vintern, men det är målsättningen.

3) Det har diskuterats om att sätta i ordning ett träningsrum med olika redskap så att vi boende ska kunna få lite möjlighet till träning på nära håll och dessutom gratis. Vi har nu bestämt lokal, cykelrum i 52 och vi kommer att börja rusta upp det under höst/vintern. Ni som känner att ni vill bidra med nåt redskap, typ motionscykel, löpband mm är hjärtligt välkomna att höra av er till vicevärden med era bidrag. Kanske även vara med och skura och måla innan vi börjar fylla på med redskap.

4) Ventilations problematiken är framflyttad till nästa år och vi återkommer med datum då det drar igång.

5) Det kommer att genomföras en utredning gällande fönster och altandörrar för framtida utbyte då nuvarande är svårservade pga avsaknad av reservdelar samt väldigt kostsamt servicearbete.

6) Det pågår även en genomgång av skalskyddet till våra fastigheter och vi har kopplat in experter inom området som ska återkoppla med planer om hur vi kan säkra upp skalskyddet.

7) Service på dörrstängare och lås kommer att genomföras under hösten. Även den yttre knapp panelen till porttelefonen kommer att ses över av TST. Nu kan ni vända på bladet.

 8) Energibyrån ska nu ha monterat alla referensgivare i ca 30 lägenheter och det kommer att förbättra vår energiförbrukning över året vilket ska medföra lägre kostnader.

9) Garagekön håller i sig och det är 6 st. i kö just nu.

Motorvärmar kön är bättre där finns 3 st. lediga.

Vanliga p-platser finns 1 ledig i detta nu.

Åsså avslutar vi med en superdålig vits som vanligt.

 ”Bellman är dålig i magen och han har låst in sig på toa och stånkar högt. Ryssen knackar på dörren; är du fortfarande dålig Bellman?

Jaaa. Men vad sa doktorn som du besökte? Hon sa att jag bara skulle äta sånt som små barn äter, men jag litar inte på henne.

Varför då frågar ryssen. Jo jag har ätit fem legobitar å en blyertspenna och 2 stenkulor men inte mår jag bättre för det.

 

Nästa månadsblad beräknas utkomma i mitten på november.

Vid pennan Per Bergström, Vicevärden