Nyheter från styrelsen

30 oktober 2022 1. Diskussioner pågår med Anticimex då styrelsen inte är nöjd med deras utförda arbete för duvsäkring och sanering. 2. Styrelsen har beslutat att höja avgifterna för bostadsrätterna från och med 1 januari 2023. Se punkt 2 nedan. Skrivelse har delats ut till samtliga bostadsrättsägare . 3. Enkät att besvara om man är intresserad av laddstolpe för elbil har även utdelats till samtliga bostadsrättsägare.
Avgiften bostadsrätter i Nejonögat stiger med  4 % fr.o.m. 2023

Punkt 2 Information från styrelsen. "Vi i styrelsen har haft en budgetgenomgång inför kommande år. Det vi ser precis i vår omvärld är att priserna ökar på i princip alla varor och tjänster. Inflationen är hög vilket drivit upp räntorna till höga nivåer mot för de senaste 7-8 åren.

Vi har fått till oss att det i dagsläget kommer att bli prishöjningar på fjärrvärme, vatten och sophämtning samt fler höjningar kan komma på andra delar i föreningen.Lägg därtill ökade räntekostnader då våra lån villkorsändras till högre räntor mot för dom vi har haft.

Sedan är det så att vi har en kommunal borgen som löper på 40 år, det vill säga till 2028. Innan dess måste vi lösa pantbrev hos banken för våra lån vilket inebär en kostnad på ca: 800 000 kr. 

Utifrån allt detta så ser vi att vi måste göra en justering av avgiften för våra bostadsrätter med 4 %. Det har inte skett någon höjning av avgiften för bostadsrätterna sedan 2017,

Under 2023 skall vi villkorsändra ännu ett lån för fastigheten så vi får se vilken påverkan det får för vår ekonomi inför 2024. Det är svårt att idag sia om ränteläget i juni men vi får hoppas att vi har en stabilare omvärld samt att inflationen går tillbaka från dessa höga nivårer.

Medvänlig hälsning

Styrelsen"