Uppdatering!

13 maj 2022 Hej! Vi i styrelsen har inte legat på latsidan med att uppdatera, vi har bara haft en väldigt hög arbetsbelastning under senaste tiden. Efter klagomål från boende om att vi legat efter (nu när vi väl försökt komma igång igen med hemsidan) så är det på sin plats med en uppdatering.

Under vårkanten här så har vi i styrelsen beslutat att investera i ett porttelefonisystem (de små knappsatserna ni ser uppsatta på ytterdörrarna) då det under hösten inkom klagomål över spring i trapphusen nattetid, så för att alla ska kunna känna sig i trygga så valde vi att investera i ett sådant system. Till det systemet tillkommer så småningom digitala trapphustavlor, detta för att kunna dela information digitalt för att minska på vår papperförbrukning men också för att inte behöva springa och tejpa upp för att sedan plocka ner. Systemet är ännu inte i bruk utan allting fungerar precis som vanligt just nu. 

Vi har även sett över våra avtal och gjort några justeringar, till exempel så borde information ha gått ut till alla boende om gruppavtal rörande internet med Tele2. Detta kommer att gynna föreningens medlemmar eftersom det gamla TV avtalet var ouppdaterat, så nu för 50kr mer så kommer vi att ha precis samma kanaler som förut men vi kommer även att få ett väldigt snabbt internet som träder i kraft 1/7. 

Containern som står uppställd från och med idag är till för grovsopor och brännbart, alltså inget farligt avfall. Den lilla gallerkorgen på sidan är till för elektronikskrot, till exempel gamla lamparmaturer, radioapparater, tv-apparater och dylikt. 

Vi har även sett över tvättstugan i trapphus B, då det inkommit flera anmälningar på att torkrummet är ineffektivt, så nu står där en liten fläkt som hjälper till att värma utrymmet, hittills har vi fått positiv feedback. 

Under ett års tid så har vi haft väldigt fullt upp med ett skadeärende i föreningen som nu äntligen är avslutat, efter mycket arbete, många och långa möten så har vi till slut vunnit tvisten och sparat föreningen ett prisbasbelopp (vilket var självrisken för skadan). Så innan ni renoverar, se till att läsa stadgarna och anlita fackmän men se också till att ha en egen hemförsäkring!

Under det senaste styrelsemötet så beslutade vi att skaffa en lösning som heter IMD, vilket innebär individuell elmätning (precis som nu) bara det att alla boende kommer att slippa varsin elnätsavgift då vi i stället tecknar ett gemensamt avtal där varje boende enbart betalar för sin egen förbrukning, dvs ytterligare en besparing för oss medlemmar. Vi vet tyvärr inte när detta kommer att komma i bruk eftersom det verkar vara föreseningar med leveransen av delarna till systemet. 

Vi har också sett till att göra en översyn av våra skyddsrum (då det inte var gjort sedan 2002) för att kunna uppdatera vårt material och även hitta eventuella brister i skyddsrummen, vi har mottagit protokoll och jobbar för att åtgärda de punkter som framkom av protokollen och uppdatera skyddsrumsmaterialet.

Styrelsen har också jobbat rätt intensivt tillsammans med en konsult för att planera carports på befintlig parkeringsplats samt uttöka antalet platser på parkeringen. Status just nu är att handlingarna ligger hos kommunens bygglovsavdelning och vi inväntar svar.