Sommar, gårdsfest och underhåll

19 juni 2013 Nu är sommaren här. Temperaturen stiger och det blir fler och fler dagar att tillbringa på innergården. Datum för gårdsfesten är satt och menyn bestämd. Sommaren för som bekant med sig möjlighet till vila och avslappning men är även den tid på året då det sker lite reparationer och underhåll på byggnaden.

Den traditionella gårdsfesten går av stapeln den 10 augusti med start kl. 16.00. Menyn finns uppsatt i trapphuset och hissarna. Medtag egen dryck och glatt humör!

Sommaren möjliggör också lite andra aktiviteter, främst då på byggnaden och innergården.
Det som står på tur för upprustning är plattläggningen på innergården och även ett försök att tvätta rent de plattor som blivit missfärgade.
Efter önskemål så ska även en barngunga monteras i ett hörn av gräsmattan. Andelen småttingar växer som bekant till under sommaren när släkt och vänner besöker.
Sen ska även taken ses över efter en mycket omild vinter. Det är en hel del som ska göras men det är osäkert om det kommer att märkas något nämnvärt.
Värt att nämna är också den fina insatsen från Frölanders och Collings som inköpt och planterat blommor i rabatterna. Mestadels perenna sorter så det är en förändring som kommer att bestå.
De närmsta dagarna kommer även samlingslokalen att inredas med möbler och därmed möjliggöra övernattning för besökare. Meddelande om detta kommer senare.
Det är i skrivande stund osäkert i vilken ordning dessa saker kommer att utföras men om det blir av sådan art att det stör eller kräver annan planering så kommer detta att meddelas separat.

Med detta så önskar styrelsen en trevlig sommar till alla medlemmar!