Sammanfattning Samfälligheten september 2024

23 september 2024 Denna sammanfattning kommer att publiceras efter varje styrelsemöte. Fördjupningar i vissa av ämnena kommer i Minnebergsbladet.
  • Fjärrvärmeprojektet: Är försenat med cirka 2 månader. Grävning startar/startade den 9 september.

  • Passersystemet Salto har själva identifierat de problem som finns när appanvändare fått access till fler än själva lägenhetens behörigheter (I lägenheten finns Miljörum, Garage, Port) och arbetar för att lösa det.

 
  • Container för grovsopor: Här har det skett vissa missförstånd med vad som är den sista helgen. Containern ställs ut den sista helgen varje månad med undantag för sommaren och nyåret. Med sista helgen menas den helg där nästa månad börjar under veckan därpå. Börjar en ny månad under helgen så är det helgen innan som är den sista.

  •  

  • Snickeriet: Snickarklubbens bankkonto har upphört, och man blir numera medlem där genom att Swisha till samfällighetens swishnummer. Det kommer inte vara möjligt att betala via bankgiro eftersom Snickarklubben själva hanterar accesserna. Eftersom vi på ett enkelt sätt vill särskilja betalningarna så har de justerat avgiften till 205 kronor. Mer info på hemsidan om detta är publicerad.

 
  • Matavfallshantering: Vi har nyligen fört diskussioner och fortsätter föra diskussioner angående matavfallet med SVoA. Det är fastställt att, om vi modifierar vår sopsug vid panncentralen, vi kan sortera matavall i sopnedkasten. Styrelsen anser också att det vore den bästa lösningen för oss boende, även om det kostar mer än att ställa ut matavfallsbehållare i närområdet. Vi kommer att titta på detta så snart som möjligt, men beroende på kostnaden så får vi återkomma med när detta kan vara klart.

 
  • Garagerenoveringen: Det är några tiotal kvar som inte bekräftat uppsägningen av avtalen. Vet du med dig att du kanske glömt det, hör av dig till Fastighetsägarna Service. Har du inte bekräftat kommer det att betyda onödiga kostnader för Samfälligheten och i slutändan även föreningarna och oss boende.