Hantering av Grovsopor

02 september 2020 På förekommen anledning så ber vi er själva att lämna – om ni har MÖBLER, kläder, skidor, husgeråd, mattor, cyklar, pulkor, emballage, vitvaror (spis, tvätt, disk) och elektronikavfall. BYGGAVFALL: Dörrar, gips, isolering, lister, skåp, sanitetsporslin och fönster. FARLIGT AVFALL: Färg, olja, lösningsmedel, sprayburkar, batterier, lysrör/ lågenergilampor och elektriska apparater – till en återvinningscentral, det finns Boo Kretsloppscentral utefter Boovägen eller Östervik Kretsloppcentral som ligger på väg till Saltsjöbaden.

Vi kan tyvärr inte ta hand om den här typen av avfall i bostadsföreningen och då ni placerar avfallet i rummet utanför grovsoprummet så blockerar ni dessutom en viktig nödutgång som kan vara livsviktigt vid brand.

Vi får inte blockera denna utgång!

Om det blir en brandinspektion så blir vi alla straffade, för med höga böter för föreningen, kommer det i förlängningen ge höjda avgifter för oss samtliga som bor i föreningen. Dessutom kostar det föreningen att forsla bort avfallet och även det blir en extrakostnad för föreningen.

Och det vill vi ju inte, eller hur?

Så låt oss hjälpa till och låta bli att lämna avfall utanför grovsoprummen och istället hålla det snyggt och rent ifrån hinder.

I grovsoprummen kan vi lämna

·        Förpackningar: Förpackningar av plast, papper, metall eller glas.

·        Tidningar/trycksaker: Tidningar, trycksaker, reklamblad, kontorspapper och kataloger.

Och hushållssoporna lämnar vi i sop-molocken (hushållsavfall) som finns utanför portarna på Edinsvägen 10 och 11.

Om ni har frågor får ni gärna skicka mail till styrelsen via tallmohojden@gmail.com .

 Tack för hjälpen!

Styrelsen