Ventilationsarbete 2024-2025

11 juli 2024 Rengöring av ventilationskanaler samt OVK (Obligatorisk Ventilationskontroll) De tider som gäller för din port och din lägenhet framgår i första hand av den avisering som du får i brevlådan. 

Varje lägenhet kommer att genomgå en rengöring av samtliga ventilationskanaler.

Steg 1 är att rengöra ventilationskanalerna och ventilationsdonen inne i lägenheterna. Rengöringen utförs för att ta bort damm och smuts som samlats i ventilationskanalerna sedan förra gången rengöring skedde. I vissa fall har det inte utförts sedan huset byggdes.

Steg 2 blir att justera in ventilationsdonen för att säkerställa att ni har rätt mängd frånluft.

Det är mycket viktigt att nycklar lämnas med den uppmärkta nyckelbrickan. Nyckelbrickan med nyckel ska lämnas i fastighetsskötarnas nyckelbox bredvid port 28 på vänster sida. OBS – inga kuvert eller plastpåsar, de fastnar i röret!

Det är viktigt att personalen får tillträde till er lägenhet/lokal enligt bifogad tidsplan, annars kommer det medföra en tilläggsdebitering med 1 000 kr/dag för er som bostads-rättsinnehavare. 

Entreprenören sköter täckning av det direkta arbetsområdet upp till två meters radie från berörda anslutningspunkter vid ventilationsdonen. Vill man täcka in själv är lakan praktiskt att använda. Om ni känner er osäkra på vad arbetsområdet omfattar eller var ventilationsdonen så prata med vår personal på plats.

Normalt handlar det om tillträde till wc, badrum, kök, ev. garderob- och sovrum. Utöver detta samtliga fönster med friskluftsventiler.

Tekniker har som mål att ge minsta möjliga störning och nedsmutsning.

Er lägenhet kommer att bli berörd under cirka 2 veckor och under denna tid kommer vi att behålla era nycklar. När rengöring- och injustering av ventilationsdonen är komplett i hela porten kommer nycklarna att lämnas tillbaka till fastighetsskötarna där ni får kvittera ut era nycklar igen.

Vid frågor kontakta i första hand vår arbetsledare:

Artur Lubanski: 070-475 86 26 - I andra hand föreningens konsult Frakka AB: Ronnie Kilman på 070-812 22 11 eller ronnie@frakka.se

Vid all kommunikation, var tydliga med att ni ringer från Brf Aspnäs och vilken port/uppgång det gäller.

Observera att våra telefontider är 09.00 till 16.00 helgfria vardagar.

Läs om nu gällande tidplan i bifogat dokument


Till nyhetslistan