Lägenheten

Här hittar du beskrivningar, bruksanvisningar och skötselinstruktioner för mycket i din lägenhet.

Se även undersidorna i menyn.

Lägenhetsnummer

Lägenheten har två olika nummer för olika syften:

Föreningens lägenhetsnummer

består av tre siffror (001 - 111) och används när du kontaktar styrelsen eller vår förvaltare, t.ex. vid föreningsstämman eller i en felanmälan angående din lägenhet.

Lantmäteriets lägenhetsnummer

används i postadressen och är ett fyrsiffrigt nummer (1001 - 1705) från Lantmäteriets lägenhetsregister. Det identifierar ditt postfack, våning och dörr i din port.

Båda numren finns anslagna på dörrfodret ovanför lägenhetsdörrens utsida.

Ändringar i lägenheten

stadgarna framgår vad vi som bostadsrättshavare ansvarar för och vad som är föreningens ansvar.

Förändring av ytskikt såsom målning och tapetsering av väggar eller komplettering/borttagning av köksinredning (utom fläkten) kan man göra utan tillstånd (men det innebär att eventuell kvarvarande garanti kommer att upphöra för de delar som ändrats). Vissa ändringar kräver styrelsens godkännande. Det gäller ingrepp i bärande konstruktion, ändring av befintliga ledningar för avlopp, värme, vatten, ventilation eller annan väsentlig förändring, då dessa kan påverka andra system och medlemmar i föreningen.

Om man har gjort felaktiga installationer är man skyldig att återställa dessa om åtgärden är till påtaglig skada eller olägenhet för bostadsrättsföreningen.

Kontakta alltid styrelsen om du är osäker på vad du kan eller inte kan ändra.

Borra i väggar m.m.

Ytterväggar består av utfackningsväggar. Innerväggarna består av gips och plywood på stålregelstomme. Takkonstruktionen består av betongelement med 45mm upp till ingjutna installationer. För upphängning av tavlor, speglar o.s.v. på lättvägg används t.ex. spik eller träskruv. I betong används t.ex. x-krok eller skruv och plugg. I vardagsrummet är väggen vid ett av nätverksuttagen förstärkt för att lättare kunna montera en vägghängd tv, se markering på lägenhetsritning.

Borra inte i golv, vid el- eller multimediaskåp, vid fördelarskåp för värme och vatten, vid radiatorer, eluttag och tryckknappar till belysning. Värmerör är infällda i fasad och därför ska borrning ej göras ovanför radiatorers röringång. Undvik håltagning i våtrum och om håltagning ändå ska göras rådgör med en sakkunnig. Om håltagning görs i våtrum skall hålen alltid tätas med våtrumssilikon.

Skötselinstruktioner

Glöm inte att titta på skötselinstruktioner som finns här nedan och på undersidorna i menyn. Informationen är viktig för ditt underhåll av lägenheten.