Styrelsen informerar - Januari 2023

08 januari 2023 Inbrottsförsök, måleriåtgärder och elpris

Inbrott/inbrottsförsök

Vi har haft inbrott i ett par förråd på plan -1 i 11 B och 13 B samt ett par försök till inbrott mot förråds­utrymmen den senaste tiden. Inbrotten är polisanmälda.

Tänk på att inte lämna ut portkoden i onödan. Släpp ej in okända i våra entréer utan våga fråga vad de har för ärende. Vid in- och utpassering med bil vid garageporten så är det lätt att någon slinker in. Om ni kan vänta tills porten är stängd minskar risken för att obehöriga kommer in i garaget.

Ny portkod gäller från 22 december 2022. Logga in på “Mitt HSB” för att se koden. Den gamla koden kommer att tas bort så snart som möjligt. OBS att detta ändrar tidigare information om att den tidigare koden fungerar under en övergångsperiod. 

Samtliga ytterdörrar samt källardörrar kommer att ses över snarast. Justering av lås samt korrigering av karmar kommer att ske. I väntan på detta har en tillfällig grupp skapats för “rondering” i husen dag- och nattetid.

Samordning av “Ronderingsgrupp” sker via en fb/messenger-grupp. Om du har möjlighet att hjälpa till skriv detta som en kommentar på facebook-inlägget om ronderingsgruppen i föreningens facebook-grupp. Du behöver inte gå ensam.

Styrelsen uppmanar även alla boende att se över vad som förvaras i förråden och hämta upp dyrbara ägodelar till era lägenheter för att undvika stöld under denna stöldvåg. Hemförsäkringar omfattar normalt inte värdeföremål som förvaras i förråd.

Förslag till förbättringar med anledning av denna stöldvåg mottages gärna, skicka förslaget till styrelsen@brfballstaan.se. Samtliga förslag diskuteras och beslutas i Styrelsen.

Åtgärder av färgsprickor i besiktning sker den 16–27 januari

HSB Bostad har meddelat att de beställt åtgärd på anmärkningar på målning i 5-årsbesiktningen. Målarna startar den 16/1 och behöver två veckor. Berörda lägenheter aviseras och de som inte är hemma behöver ställa låset i serviceläge.

När en lägenhet är klar lämnar de en lapp i lägenheten så att man inte behöver ställa i serviceläge mer.

Justerade elpriser i januari

Från 1 januari ligger vårt elpris på 1,75 kr/kWh inklusive moms. (Januari-förbrukningen kommer som vanligt på en av fakturorna inför nästa kvartal).

Laddning på natten i garaget kostar just nu 1,75 kr/kWh, medan priset på dagtid (kl 07 till kl 22) är 3 kr/kWh inkl. moms med anledning av att överföringsavgiften under vintern är betydligt högre dagtid, samt att vår högsta “aktiva effekt” under månadens samtliga dygn påverkar totalkostnaden. Från januari testar vi att ha den lägre avgiften även dagtid under helger. Aktuellt pris ser du även i Efuel-appen när du klickat in på din laddbox.

Så här såg vår dygnsförbrukning ut i början på januari:

Kostnaden för vår (i förväg upphandlade) elproduktion var i november-december 20-25% högre än förra året samtidigt som vår förbrukning var 8 respektive 5% lägre än samma period 2021.



Vänliga hälsningar
Styrelsen, HSB Brf Bällstaån, 2023-01-08