Styrelsen informerar - februari 2021

26 februari 2021

Åtgärder av besiktningspunkter 8–12:e mars

HSB Bostad kommer att åtgärda de besiktningspunkter, som de ej bestrider, under vecka 10, med start måndag 8:e mars. Berörda lägenhetsinnehavare kommer att meddelas.

Obligatorisk ventilationskontroll 25:e mars

Den 25:e mars kommer Aircano AB att utföra en obligatorisk ventilationskontroll av samtliga lägenheter och lokaler. Om du inte är hemma måste låset ställas i serviceläge.

Vi uppmanar alla som inte rengjort ventilation och spisfilter senaste två-tre månaderna att göra det innan den 25:e mars.  Till- och frånluftsventiler rengörs med dammsugare och spisfläktens filter kan köras i diskmaskin. Om vi har dåligt rengjorda ventiler och filter begränsas vår möjlighet att driva de klagomål vi har på ventilation mot HSB Bostad. Mer info om ventilation och rengöring finns på vår hemsida. Kontakta styrelsen med eventuella frågor.

Föreningsstämma 27:e maj

Planering inför årsstämman har påbörjats och datum är bestämt till 27:e maj, kl 18:30.

Om du vill ändra på något i föreningen är ett bra sätt att skicka in en motion till stämman. En motion ska ha en kort beskrivande rubrik, en beskrivning av vad det handlar om, ett förslag till beslut och en underskrift. Motionen skickar du till styrelsen@brfballstaan.se senast den 31:a mars.

Nya rutiner för kö till garaget

Styrelsen är inte nöjda med hur HSB Stockholm har hanterat vår kö till p-platser i garaget. Vi har därför beslutat att hantera den själva. Vill du ställa dig i kö för p-plats eller har andra frågor om garaget, så mejlar du garage@brfballstaan.se. Du som ställt dig i kö tidigare behåller din plats.

Elbilsplatser

Föreningen har två garage-platser med laddstation. Priset för att ladda är 200 kr/mån + kostnad för elförbrukning. Därtill tillkommer hyra för p-platsen. 

Vårt elsystem är förberett för ytterligare åtta laddstationer och om intresse finns, så kommer vi att utöka antalet elbilsplatser. Hör av dig om du är intresserad, till garage@brfballstaan.se

Med vänlig hälsning / Styrelsen