Styrelsen informerar - september 2022

30 augusti 2022

Stamspolning

Stamspolning planeras att utföras i slutet av september. Arbetet kommer att utföras av Solna Högtryckstvätt AB. Du kommer att bli aviserad med datum för din lägenhet. Det är mycket viktigt att alla lägenheter blir tillgängliga under den aviserade perioden.

Uppdatering: Arbetet är planerat att påbörjas måndag den 7/11 vecka 45 och avslutas måndag den 21/11 vecka 47. Avisering sker i vecka 43.

Information om garantiärenden

Diskussion med HSB Bostad pågår fortfarande. Alla avvikelser från 2-års-besiktningen är inte åtgärdade. HBS anser att alla avvikelser är avslutade vilket BRF Bällstaåns styrelse bestrider.

Trots att 2-årsbesiktningen inte är avslutad kommer styrelsen initiera en 5-års-besiktning under hösten 2022.

Fuktutredning

Läckage och fuktskador har identifierats på vissa terrasser på plan 7 och i underliggande lägenheter. En projektgrupp har utsetts och driver ärendet på uppdrag av BRF Bällstaåns styrelse. Samtliga åtgärder gällande detta täcks av HSB Bostads garanti.

Höjning av elpris

Med anledning av föreningens ökade kostnader för elförbrukning har styrelsen beslutat att höja elpriserna från och med 1 oktober 2022 enligt följande:

  • Lägenheter: höjs från 1,0 kr/kWh till 1,25 kr/kWh.
  • Laddstationerna i garaget: Nattetid oförändrat 1,63 kr/kWh inkl moms samt dagtid 2,88 kr/kWh inkl moms.
    Föreningen betalar dubbelt så hög överföringsavgift mellan kl 06:00-22:00 under vinterhalvåret.

Nytt hissavtal

I juni 2022 bytte vi leverantör av service till våra hissar från Kone till Hissgruppen AB. Avtalet med Kone hade gått ut och i förhandlingen höjdes priset till det tredubbla vilket föranledde en omfattande offert-process som slutade i ett byte av leverantör. 

Under sommaren drabbades hissen i 13 B av omfattande problemen vilka nu är åtgärdade och Hissgruppen beklagar den dåliga starten som leverantör. 

Växter

Ytan vid parkeringen 13A kan för tillfället se tråkig och vild ut men vår trädgårdsmästare hälsar att det är en nysådd ängsmark och att vi skall härda ut. Vänligen låt ytan få grönska ifred så att blommorna kan fröså sig och blir fler och vackrare och därmed lockande för bin, humlor och fjärilar.

 

Vänliga hälsningar Styrelsen

 


Till nyhetslistan