Nyheter från 2011

01 januari 2011 Samlade nyheter från 2011.

Internetbokningen fungerar igen

05 januari 2011

Nu fungerar internetbokningen igen efter en del uppdateringar. Saknar du möjligheter för att boka via internet, kontakta styrelsen för mer information.

Problem med varmvattnet

28 januari 2011

Sedan lunch idag fredagen den 28:e har vi inget varmvatten. Fortum är informerade och arbetar på att lösa problemet.

Uppdaterat ang. värme och varmvattnet

28 januari 2011

Fortum meddelar på sin hemsida www.fortum.se att det är det just nu är ett oplanerat avbrott i södra fjärrvärmenätet på grund av en avgrävd ledning i Hammarby Sjöstad. Reparation pågår. Värmen och varmvattnet beräknas åter under fredagskvällen.

Motioner inför årsstämman

24 februari 2011

Motioner till årsstämman ska vara styrelsen tillhanda senast den 28:e februari.

Motionerna postats antingen i brevlådan utanför styrelserummet eller läggs i brevlådan till någon av medlemmarna i styrelsen.

Nya lägenhetsnummer

07 mars 2011

Enligt en ny lag ska uppgifter om Sveriges bostäder samlas i ett lägenhetsregister. Lantmäteriet är den myndighet som samlar in uppgifterna.

Under hösten 2011 kommer Skatteverket att komplettera folkbokföringsregistret med lägenhetsregistrets nummer. Alla som bor i bostäder med lägenhetsnummer ska då ange detta fyrsiffriga nummer.

Ni finner era lägenhetsnummer i menyn till vänster.

"Information --> Lägenhetsnummer"

Kontakta styrelsen vid ev. problem med att öppna filen.

Målning av golv i låghusen (igen)

06 april 2011

Tyvärr var det några boende som inte respekterade avspärrningarna och på så vis förstörde det torkande golvet. Därför måste hantverkarna komma tillbaka och göra om golvet.

För att detta misstag inte ska ske igen kommer låscylindrarna att bytas ut från torsdag förmiddag fram tills det att golvet är klart att gå på. Under denna tid kommer grovsoprummet ej att vara tillgängligt.

Hantverkarna räknar med att golvet har torkat och är klart att gå på under fredagskvällen. Låscylindrarna byts tillbaka så snart möjlighet ges.

Kallelse till ordinarie årsstämma

08 maj 2011

KALLELSE Medlemmar i HSB Bostadsrättsförening Barrträdet nr 617 i Nacka kallas härmed till ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA TID: TISDAGEN DEN 24 MAJ 2011, KL 19.00. PLATS: Filmstaden Sickla (biografen) Marcusplatsen 19 Stämman inleds med enkel förtäring från kl. 18.00

DAGORDNING

1. Stämmans öppnande

2. Val av ordförande vid stämman

3. Anmälan av stämmoordförandens val av sekreterare

4. Fastställande av dagordning

5. Godkännande av röstlängd

6. Val av två personer att jämte stämmoordföranden justera protokollet samt val av rösträknare

7. Fråga om kallelse behörigen skett

8. Styrelsens årsredovisning

9. Revisorernas berättelse

10. Fastställande av resultat- och balansräkning

11. Beslut i anledning av föreningens resultat enligt den fastställda balansräkningen

12. Beslut i fråga om ansvarsfrihet för styrelseledamöterna

13. Fråga om arvode för styrelseledamöter och revisorer för mandatperioden till nästa ordinarie stämma samt principer för andra ekonomiska ersättningar för styrelseledamöter.

14. Val av ordinarie ledamöter och suppleanter

15. Val av revisor och revisorssuppleanter

16. Val av distriktsombud och suppleanter

17. Val av valberedning

18. Inkomna motioner

19. Stämmans avslutning

20. Ev övriga frågor

Vid stämman kan medlem företrädas av ombud om ombudet är medlemmens

make/maka, registrerad partner, sambo, föräldrar, syskon eller barn eller om ombudet är medlem i föreningen. Medlem får på föreningsstämman medföra högst ett biträde.

Vid föreningsstämman har varje medlem en röst. Innehar fler medlemmar bostadsrätt gemensamt, har de dock tillsammans endast en röst. Röstberättigad är endast den medlem som fullgjort sina förpliktelser mot föreningen. Om medlem skall företrädas av ombud skall ombudet ha en skriftlig och daterad fullmakt. Fullmakten gäller endast ett år från utfärdandet. Ombud som själv är medlem och har rösträtt på stämma kan rösta för sig själv samt den medlem som företräds genom fullmakt. Ingen deltagare på stämman får dock såsom ombud företräda mer än en medlem

VÄLKOMNA!

STYRELSEN

Utlottning av biobiljetter på årsstämman

19 maj 2011

För att locka fler boende till årsstämman har styrelsen beslutat om att ha en utlottning av biobiljetter. Efter årsstämman och frågestunden kommer vi att lotta ut totalt 5 paket med vardera 2 biobiljetter. Endast röstberättigade och avprickade medlemmar deltar i utlottningen.

Mäklarinformationen uppdaterad

25 maj 2011

Under fliken information i menyn till vänster finns det en flik med mäklarinformation, denna är till för mäklare som har frågor ang. vår föreningen.

Informationen uppdateras löpande med nya frågor, och tanken med denna information är att mäklarna på ett enkelt sätt ska kunna få svar på sina frågor utan att hela tiden kontakta styrelsen i frågan.

Gårdsfest 20:e aug

17 juni 2011

Den 20:e augusti klockan 15:00 är det åter dags för den årliga gårdsfesten.

Från klockan 15:00 finns det fika till medlemmarna och hoppborg för de små. Tipspromenad för alla åldrar och fiskdam till de mindre.

Från ca: 16:30 bjuds det på grillat och till maten finns det alkoholfri dryck. För de som vill så är det ok att ta med sig egen dryck.

Välkomna önskar styrelsen.

Utökade tider i grovsoprummet

20 juni 2011

Efter önskemål på årsstämman är nu tiderna i grovsoprummet utökade. Det är fortfarande samma dagar som gäller, men varje timme har förlängts till två timmar. Tisdag 09:00 - 11:00 och 18:00 - 20:00 Torsdag 09:00 - 11:00 och 18:00 - 20:00 Lördag 09:00 - 11:00 och 18:00 - 20:00 Söndag 09:00 - 11:00 och 18:00 - 20:00

Årsredovisningen för 2010

15 augusti 2011

Årsredovisningen för 2010 finns nu under fliken "Årsredovisning" i den vänstra menyn.

Lägenhetsnummer

12 oktober 2011

När ni kontaktar styrelsen ang. frågor och problem, vänligen ange ert lägenhetsnummer som ska finnas angivet på ytterdörren. Det lägenhetsnummret som skatteverket använder sig av är inte samma nummer som föreningen använder. Detta för att ex. tvättstugebokning är uppsatt enligt föreningens lägenhetsnummer (där varje nummer är unikt)

Höjd avgift för att hyra övernattningsrummet

07 november 2011

Övernattningsrummet i 33:an har fått en rejäl ansiktslyftning, därför höjs avgiften från 200:- till 300:- den 1/12-2011.

Cykelparkeringarna utanför 33:an & 35:an

07 november 2011

Pga. problem för våra fastighetsskötare vid snöröjning, är det inte tillåtet att ställa sin cykel i cykelställen utanför 33:an & 35:an när snön har börjat falla. Detta beror på att fastihetsskötarna måste ha någonstans att göra av all snö, och då är ytan vid cykelställen den enda möjligheten. Ev. cyklar som står kvar i cykelställen när snön börjar falla kommer inte att tas bort av styrelsen eller fastighetsskötarna, dessa cyklar riskerar då att bli inskottade.

Markarbete i hörnan nedanför trappan, port 35 mot bron

16 november 2011

Styrelsen har beslutat om att snygga upp nedanför trappan vid port 35. Därför ber vi er som har cyklar i cykelstället på vår mark att ta bort dessa så snart som möjligt så att markarbetet kan påbörjas som det är tänkt vecka 48.

Vi kommer att försköna området i hörnan vid trappen genom att sätta dit stenar så som Brf Tallkronan har gjort.

Samtliga cyklar som inte är fastlåsta i cykelstället kommer att lyftas bort ifrån föreningens mark och ställas mot bron.

Ev. cyklar som inte tas bort innan arbetet påbörjas vecka 48 kommer vi att klippa låsen på och sedan förvara cykeln tills det att ägaren hör av sig, eller vi får laglig rätt att göra oss av med cykeln.

Vid frågor vänligen kontakta styrelsen.

Ny portkod från 1/12

01 december 2011

Från och med idag den 1 december har vi ny portkod. Kika på Intern-TV för att få aktuell kod.

Pant & Överlåtelseavgift

14 december 2011

Styrelsen har beslutat att from 2012-01-01 ta ut avgift för övergång av bostadsrätt, överlåtelseavgift, med 2,5 % av prisbasbelopp, avgiften kommer tas ut av säljaren. För pantsättning av bostadsrätten kommer avgiften bli 1 % av prisbasbeloppet. För 2012 är prisbasbeloppen kr 44 000