Nyheter från 2016

01 januari 2016 Samlade nyheter från år 2016.

Tvättstuga, bastu

17 februari 2016

Tips ! Vid problem i tvättstuga eller bastu kan du anmäla dessa direkt till Nacka Drift & Skötsel. (epost: info@nackadrift.se). Skicka gärna en kopia till styrelsen, info@barrtradet.se så att vi vet att det är felanmält.

Container

07 april 2016

14-15 maj finns en sopcontainer utplacerad på gården vid föreningslokalen. Så passa på att rensa i lägenhet / källarförråd.

Askkoppar

12 april 2016

Vi har ersatt de gamla askkopparna på gårdarna med en ny variant.

Årsstämma

17 april 2016

Välkommen till Brf Barrträdets Årsstämma tisdagen den 17/4-2016 kl. 19.00

Plats: Brf Alphyddans föreningslokal, bakom Alphyddevägen 13, (nedanför kakelbutik)

Efter stämman bjuds på förtäring och mingel. Väl mött Styrelsen.

Studentbostäder

15 maj 2016

Som ni kanske redan läst på våra anslagstavlor så har vi med flera föreningar inte beviljats prövotillstånd i högsta instansen (Mark- och miljööverdomstolen). Så kommunens planer på  studentbostäder i Alphyddan står därmed tyvärr fast.

Övernattningsrum

24 maj 2016

Fr.o.m 1/6 höjs dygnsavgiften för övernattningsrummet från 300:- till 350:-. En viss uppfräschning av rummet har skett under våren. (nya sängtäcken, kuddar, gardiner samt 2 extra sängar)

Information hemsida

03 juni 2016

Under fliken Information på våran hemsida kommer vi ibland att lägga ut viss extern information som kan vara av intresse

Protokoll årsmöte

05 augusti 2016

Protokollet från årsstämman i maj finns nu inlagt under fliken årsredovisning. (Bläddra ner till slutet bland filerna)

Nyhetsbrev - September

11 september 2016

En uppdaterad underhållsplan finns nu tillgänglig på hemsidan. (gå till information - underhållsplan)

Markarbeten pågår vid östra trappan på Alphyddevägen 19 - 21. Man har grävt ur rabatter p.g.a att trappan/muren börjat vika sig inåt planteringarna som tillhör Barrträdet. Ny plantering kommer att ske när beslut (tillsammans med BRF Alphyddan) tagits om hur trappan skall åtgärdas.

Cykelinventering kommer att genomföras under oktober. Information om detta har delats ut till samtliga hushåll. Denna information finns även att tillgå som dokument på hemsidan.

Parkeringsplatser

06 oktober 2016

Nacka kommun har ny info avseende parkeringsplatser i Alphyddan. Gå in under fliken Information. Under Övrig information klickar du på länken Studentbostäder i Alphyddan

Påminnelse

09 oktober 2016

Det finns fortfarande ett större antal cyklar i källare och cykelställ som inte är uppmärkta.

Så ni som har cyklar där och ännu inte märkt upp dessa bör göra detta innan den 20 oktober.

Omärkta cyklar kommer att forslas bort till ett tillfälligt förvaringsrum efter den 20:e.

Cykelinventering

30 oktober 2016

Nu är cykelinventeringen klar !

Samtliga omärkta cyklar har flyttats till pingisrummet.

Här kommer cyklarna att förvaras i 3 månader fr.o.m. 161101 - 170131.

Därefter kommer cyklarna att forslas bort.

Om du saknar en omärkt cykel vänligen kontakta styrelsen via mail info@barrtradet.se

Cykel återlämnas mot beskrivning eller nyckel till låset. Återlämning av cykel kommer att ske var tredje söndag med start den 20 november.

Grovsoprum

30 oktober 2016

En påminnelse !

Det är absolut inte tillåtet att lägga matavfall tillsammans med grovsopor.

Nyhetsbrev - December

14 december 2016

Lägenhetens ventilation

Ett informationsblad har delats ut till samtliga hushåll där det beskrivs hur lägenhetens ventilation fungerar och hur fönsterventilerna ställs in. Samma information finns även på hemsidan (se länken Ventilation i menyn under fliken Information). Obs. att ni kan beställa partikelfilter till fönsterventilen på info@barrtradet.se. Föreningen står för kostnaden för filter men monteringen får man göra själv.

Trappmålning

Styrelsen har upphandlat målning av samtliga åtta trapphus. Arbetet beräknas starta under januari /februari 2017. Vi återkommer med en mer exakt plan och datum.

Förslag på ombyggnad av lekplats & innergårdar

Vi väntar på offerter för ombyggnad av lekplats och förändring av våra två innergårdar. Vi kommer att gå ut med särskild information för att ge alla medlemmar möjligheter att påverka olika alternativ i början av 2017.

Studentbostäder

Nästa år påbörjas etableringen av studenthusen. Vi kommer därför att lägga upp en egen sida för detta på hemsidan där vi fortlöpande lägger in info från kommun, byggföretag m.m.

Fira en säker jul - släck ljusen och testa brandvarnaren

Den här årstiden tänder vi extra mycket ljus och lagar mycket mat. Testa gärna att din brandvarnare fungerar. Det gör du genom att trycka på testknappen. Extra trygg är du om du har en brandsläckare och en brandfilt. Kom ihåg att brinnande olja ALDRIG ska släckas med vatten. Lägg på ett lock eller en brandfilt för att kväva elden. Se till att trapphusen är fria från barnvagnar, cyklar eller andra föremål. Bär bort dina soppåsar direkt.  Tag för vana att alltid fråga dig själv om du släckt ljusen innan du går ut.

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR   önskar styrelsen Brf Barrträdet

Förbesiktning

30 december 2016

En förbesiktning av våra fastigheter kommer att genomföras vecka 2 med anledning av markarbeten för projektet studentbostäder. Besiktning genomförs av ÅF-Infrastructure AB.

Tillträde behövs till vissa lägenheter i port 23-25 och 33-35. Innan besiktning kommer ytterligare info med tidsangivelser att lämnas av besiktningsman.

(se även info under länken Studentbostäder i menyn under fliken Information)

Trapphusmålning

30 december 2016

Målningsarbeten kommer att påbörjas vecka 2. Först ut blir port 19 med tvätt och spackling sedan målning. Riddes måleri utför arbetet. Avisering görs i trappuppgångarna när det blir aktuellt.