Nyheter från 2019

01 januari 2019 Samlade nyheter från 2019.

Motioner till årsstämman

29 januari 2019

Påminnelse

Motioner till årsstämman skall vara styrelsen tillhanda senast 28 februari 2019 (maila info@barrtradet.se eller lägg i brevlådan utanför styrelserummet) Motioner som inkommer efter sista februari kommer att tas upp på efterföljande årsstämma.

Brf Barrträdet

Styrelsen

Årsstämman 2019

18 februari 2019

Ändrat datum! Årsstämman kommer att hållas måndagen 13/5 kl. 19.00 istället för som tidigare planerat den 14/5. Detta p.g.a. att lokalen (Brf Alphyddans föreningslokal) är upptagen den 14/5.

Hälsningar

Styrelsen, Brf Barrträdet

Öppettider - Grovsoprum

06 mars 2019

Utökade tider

Renovering - Relaxavdelning

07 mars 2019

v.13

Relaxavdelningen/bastun kommer att vara tillfälligt avstängd v.13 p.g.a. renovering.

Hälsningar styrelsen

Månadsinfo - Mars

11 mars 2019

Pågående arbete och information

Ändrat stämmodatum till måndagen 13/5.

Öppettiderna för grovsoprummet har nu utökats enligt följande:

Måndag  t.o.m. Fredag     9-11     18-20

Lördag och söndag           9-11     15-20

Uppfräschning av relax/bastu 

Relax och bastu kommer hållas stängd v. 13 då ett nytt bubbelbadkar kommer att installeras samt att lokalen kommer få en grovstädning och uppfräschning. 

Styrelsen planerar en Vårfest för föreningens medlemmar, boka in söndag 28/4. Mer information kommer.

Med vänlig hälsning

Styrelsen i BRF Barrträdet

Kallelse årsstämma

04 april 2019

2019-05-13

Underlag inför årsstämman (årsredovisning 2018) kommer att delas ut inom kort till samtliga hushåll.

Hälsningar

Styrelsen Barrträdet

Månadsinfo - april

12 april 2019

Pågående arbete och information

Påminnelse om årsstämma måndagen 13/5

Vårfest och gårdsfix Söndagen den 28/4 kommer föreningen ha en vårfest. Dagen påbörjas klockan 11:00 med gemensam städning av gårdarna. Därefter bjuds det på enklare förtäring. Detta är ett bra tillfälle att träffa dina grannar och ställa frågor direkt till styrelsen. Välkomna!

Helgen 3-6 maj kommer föreningen att hyra in en sopcontainer för grovsopor. Den kommer stå på innergården invid port 31. Viktigt att boende respekterar information om vad som får kastas i containern! 

Med vänlig hälsning

Styrelsen i BRF Barrträdet

TILL SAMTLIGA BOENDE

02 september 2019

VIKTIG INFORMATION TILL SAMTLIGA BOENDE I HSB BRF BARRTRÄDET

Under vecka 36 kommer arbetet med att renovera värmesystemet i föreningen påbörjas och pågå under hela september. Värmesystemet ska uppgraderas och optimeras.

Utsedd entreprenör är Sofia Rör AB.

De kommer börja med att byta stamventiler i källaren vilket inte kommer påverka dig som boende. Därefter kommer arbetena med att byta radiatorventiler, termostater och injustering i samtliga lägenheter och lokaler.

Varje lägenhet kommer behöva besökas 2-3 ggr för byte, luftning och injustering. Vid dessa arbeten behöver du plocka undan möbler, gardiner och mattor etc som blockerar elementen. Tidplan och information kommer aviseras i anslagstavlan i trapphusen och du får även avisering i brevlådan. Arbetet utförs vardagar mellan kl 07.00-16.00.

Det är av stor vikt att du lämnar tillträde för entreprenören när du fått avisering. Om entreprenören inte kommer in så kan det påverka och försena arbetet. Om du inte kan vara hemma så går det bra att lämna nyckel i nyckelboxen inne i entrén på Alphyddevägen 25. Alternativt att du kommer överens med entreprenören när du fått din avisering. Nyckel ska vara märkt med lägenhetsnummer och kommer återlämnas i brevlådan efter avslutat arbete.

Kontaktpersoner är projektledare Tom Berggren tel 070-000 20 27 och rörbas Tobbe 070-000 20 26 eller förvaltare Christina Schön tel 010-442 14 13.

Med vänlig hälsning

HSB Bostadsrättsförening Barrträdet

Styrelsen

Skottlossningen på Alphyddevägen

09 september 2019

Det är sorgligt och förskräckligt att en skjutning har ägt rum i vårt närområde. Enligt polis som vi pratat med var inte skjutningen riktat mot huset, utan att det var mer otur att huset vart träffat. I övrigt vet vi inte mer.

Polis kommer att stå hos oss på gatan åtminstone fram tills på torsdag.

Kommunen har tillsatt en krisgrupp, den som känner att den behöver prata med någon, kan kontakta poliserna på gatan så förmedlar dom kontakt med kommunens krisgrupp.

Vet du något som kan vara av intresse för polisen, tveka inte att kontakta dem.

Vidare kommer vi i styrelsen diskutera lösningar om hur vi kan göra vårt område säkrare. Vi inväntat polisens undersökning för att få en tydligare bild av vad som hänt.

Med vänlig hälsning Styrelsen

Värmen och utbyte av radiatorventiler

03 oktober 2019

Utbytet av radiatorventiler har tyvärr dragit ut på tiden. Detta medför att vi fortfarande inte har någon värme i föreningen som de flesta nog märkt.

Vi ber om ursäkt för detta och tackar för ert tålamod.

Orsaken till att arbetet dragit ut på tiden är att entreprenören haft stora problem att få tillgång ett antal lägenheter samt till källarförråd med ventiler.

Som tidplanen ser ut nu kommer värmen tillbaka enligt följande;

Port 19-21 torsdag 3 oktober

Port 23-25 början på vecka 41

Övriga portar fredag 11 oktober.

Med vänlig hälsning

Styrelsen 

Månadsinfo - Oktober

27 oktober 2019

Pågående arbete och information

Utbyte radiatorventiler

Äntligen börjar utbytet av radiatorventilerna att bli färdigställt. Nu bör samtliga lägenheter åter ha värme. Återstående arbeten är utbyte av en cirkulationspump i port 23 - 25. Mer information om bytet kommer separat.

Underhållsplan

En underhållsplan för föreningens planerade underhåll finns på hemsidan. Här kan de boende läsa om större åtgärder som föreningen planerat att utföra de kommande 5 åren.

Inför vintern

Inför vintern är det viktigt att samtliga cyklar som står utomhus plockas bort. Cyklar som står kvar i cykelställen försvårar och fördyrar snöskottning när denna blir aktuell. 

Med vänlig hälsning

Styrelsen i BRF Barrträdet

Gällande injustering av värmesystem, byte av stamventiler samt byte av radiatorventiler.

27 oktober 2019

Till alla boende i BRF Barrträdet.

Gällande injustering av värmesystem, byte av stamventiler samt byte av radiatorventiler. Styrelsen vill med denna information förtydliga vad som skett och varför.

Enligt underhållsplan framtagen i samråd med HSB:s sakkunniga och driftansvariga så har injustering av värmesystem, byte av stamventiler samt av radiatorventiler utförts under hösten 2019.

Utbytet av ventiler utförs för att få en jämnare och bättre värmefördelning på elementen i hela föreningen. Men denna åtgärd så kommer de trapphus och stammar som tidigare varit ojämnt tempererade att fungera bättre. Vidare ger även utbytet en energibesparing till föreningen då vi får ett jämnade temperatur i stammarna.

Att utföra arbetet av radiatorventiler under september månad är inget ovanligt. Detta är en normal månad för denna typ av arbeten då de flesta boenden i en bostadsrättsförening inte är bortresta under denna period.

Föreningens undercentral och ledningssystem för värmen är byggt med en äldre standard som inte möjliggjorde att man bytte ut stam för stam. Det vill säga att vi var tvungna att stänga av samtliga element samtidigt.

Vidare så har problematiken med åtkomst till ett antal lägenheter samt de boendes förråd varit den obestridligt största orsaken till att arbetet dragit ut på tiden. Radiatorventilerna måste bytas ut på samtliga element och man kan inte sätta på värmen förens samtliga utbyten är helt färdiga. Detta för att inte riskera vattenläckage på de element där utbytet endast är halvfärdigt.

Styrelsen ber om ursäkt för den bristande information inför och under arbetet samt för den något korta framförhållningen från Sofia Rör gällande åtkomst till lägenheterna.

Med vänlig hälsning

Styrelsen i BRF Barrträdet

APTUS portal - Åter i funktion

08 november 2019

Nu fungerar APTUS bokningssystem som vanligt. Regiderat 2019-11-17

Vi har störningar med aptusportalen, det går inte att boka tvättstuga eller hotel online i dagsläget. Aptus-support arbetar på detta och vi hoppas på att allt fungerar som vanligt  inom kort. Det går fortfarande bra att boka via blipp-maskinen nere vid tvättstugorna.

Månadsinfo - December

09 december 2019

Pågående arbete och information 

Nu i jultider då många ljus används, glöm ej att släcka ljusen när ni går hemifrån och kolla att brandvarnaren fungerar!

Grovsoprummet har nu utökats med kärl för bland annat metall och plast. För mer information besök grovsoprummet.

Kom ihåg att ta bort era cyklar från cykelställen utomhus. Med lite tur har vi snart snö på gårdarna och då behöver driften rena ytor för snöröjningen.

Styrelsen kan även informera att det inte finns några planerade avgiftshöjningar under 2020.

Med vänlig hälsning

Styrelsen i BRF Barrträdet

Julgranar - återvinning

22 december 2019

Nacka Vatten & Avfall tar hand om din julgran!

Information från Nacka Vatten & Avfall;

Välkommen till vår julgransinsamling lördag 11/1 och söndag 12/1 klockan 11–17.

Containrar finns uppställda på följande platser:

SICKLAÖN

• Henriksdalsslingan, vid vattentornet

• Sickla köpkvarter, Planiavägen/Järlaleden

• Finntorp C, Gamla Värmdövägen 2

• ICA Maxi, infartsparkeringen

• Jarlabergsvägen, mitt emot Tempo

• ICA Ektorp

• Finnboda Varsväg 12, utanför ICA Nära Finnboda

Du kan även lämna din gran till kretsloppscentralerna i Boo, Älta och Östervik.

Tack för att du återvinner julen och bidrar till vår livsmiljö!

Nacka vatten och avfall AB 08-718 80 00 • info@nacka.se • www.nackavattenavfall.se