Nyheter från 2021

01 januari 2021 Samlade nyheter från år 2021.

Angående tvättbokningssystemet

01 mars 2021

Man kan för tillfället inte boka tvättstugan via Aptus sida, däremot kan man göra det genom att gå ner till panelen vid tvättstugorna. Vi jobbar på en lösning så snart som möjligt.

Styrelsen

Tvättbokningssystemet åter i bruk

10 mars 2021

Tvättbokningssystemet är nu åter i bruk. Styrelsen kommer utvärderdera uppgradering av nytt system för det inte ska inträffa igen.

Nyhetsbrev

04 maj 2021

Containern för blandat avfall

På innegården för port 23 - 31 kommer containern placeras mellan 7/5 – 10/5. Där kan en del olika slags material/produkter slängas i större utbredning än grovsoprummet. Mer information om vad som får slängas kommer finnas uppsatt på plats. Det som inte får slängas i containern är: Elprodukter (ex: spisar, kylskåp och lampor), färgrester, lösningsmedel eller däck. Utöver detta så skulle vi uppskatta om inga tidningar eller tomglas slängs i containern.

Stämma

Årets stämma kommer hållas måndagen den 31:e maj. Mer information kommer att komma inom kort. Som läget ser ut kommer stämman hållas helt digitalt och likt förra året kommer möjligheten till poströstning användas.

Rökning

Det är totalförbud att röka så att det kommer in i någon annans bostad, det regleras i stadgarna. Vi har på senare tid fått en del klagomål angående detta och ber samtliga om att värna om andra när man röker.

Grovsoprummet

Vi upplever ibland att det fortsatt finns en hel del problem med rutiner för grovsoprummet. I omgångar har det börjat stinka om grovsoprummet, detta beror på att vissa inte sköljer ur sina kärl/förpackningar. För allas trevnad, ber vi samtliga att rengöra det man slänger som innehåller något organiskt. Spara gärna avfall till containern som nämns ovan.

Hälsningar styrelsen

Kallelse: Ordinarie stämma 2020

14 maj 2021

Justerat protokoll

21 juni 2021

Justerat protokoll finns nu uppladdat under "ÅRSREDOVISNING".

Driftstörning gällande internet från Ownit

26 juli 2021

Många har nyligen hört av sig om att internetuppkopplingen från Ownit inte fungerar. Ownit har haft tekniker på plats men konstaterat att felet inte finns hos oss. Felet finns i Skanovas nätanläggning och därmed ansvaret. För mer information: https://www.ownit.se/d/471c75.

Styrelsen

Obligatiorisk ventilationskontroll

09 november 2021

Inom en snar framtid kommer en obligatorisk ventilationskontroll (OVK) genomföras. Detta är en funktionskontroll som måste göras enligt lag för att se till att ventilationssystemet fungerar som det ska. Funktionskontrollen innebär att personal förordnad av föreningen behöver åtkomst till samtliga lägenheter. Det är DQ Ventilation AB som kommer utföra arbetet.

Nyhetsbrev November

10 november 2021

Cyklar: Cyklar som står parkerade på gården ska inför vintern ställas i cykelförråden inomhus. Detta för att göra plats för snöhögar som uppstår vid snöröjning.

Årsavgiften: Styrelsen har beslutat att från och med januari 2022 årligen höja bostadsrättsföreningens årsavgift med 2 %.

OVK: Obligatorisk ventilationskontroll sk. OVK kommer att genomföras innan årsskiftet. Vid kontrollen kommer man behöva komma in i alla lägenheter. Närmare info om datum m.m. kommer.

JULFIKA: Snart är det jul och vi i styrelsen vill ta tillfället i akt och bjuda på lite adventsfika. Ta chansen att träffa oss, ställa frågor om ni vill eller bara kom och njut av en god fika. Den 12 december kl. 12 är datumet och tiden att plita ner i kalendern. Vi ses vid vår pergola som fått nytt tak. Väl mött!

Hälsningar styrelsen

Angående ny detaljplan i Sickla

05 december 2021

Nacka kommun har beslutat att gå ut på samråd med ett nytt detaljplaneförslag. Samrådet pågår mellan 30 november och 18 januari, då har man möjlighet att lämna synpunkter.

Detaljplanen innebär framförallt att kommunen prövar möjligheten för en tätare bebyggelse för området. Det innebär bland annat ett tillskott på cirka 500 bostäder och uppemot 7000 arbetsplatser. Mer om förslaget hittar man här: https://www.nacka.se/stadsutveckling-trafik/har-planerar-och-bygger-vi/sok-projekt-pa-namn/sickla/tryckluftsfabriken/#panel-startpage 

Nyhetsbrev december

09 december 2021

Skåp i källaren: Till föreningens lägenheter hör matkällarförråd (skåp) som är märkta med lägenhetsnummer. Om man märker att någon råkat ta fel förråd kan det lösas genom att t.ex. en lapp sätts upp i portarna så att man kan byta till rätt förråd. 

Buller pga. sprängningarna av nya tunnelbanan: Arbetet med den nya tunnelbanan pågår alltjämt och det orsakar diverse buller. Mer information om arbetet finns på: nyatunnelbanan.se/nacka/

Kom ihåg att ta in cyklar: Cyklar som står parkerade på gården ska inför vintern ställas i cykelförråden inomhus. Detta för att göra plats för snöhögar som uppstår vid snöröjning. 

Kom ihåg att dörrmattor inte får ligga utanför lägenhetsdörren: Vid brandinspektionen har föreningen fått anmärkning om att det utgör en brandrisk att dörrmattor ligger i trapphusen.

JULFIKA: Välkomna på julfika söndagen den 12 december kl 12.00 vid pergolan som fått nytt tak. God jul och gott nytt år önskar styrelsen!