Nyheter från 2022

01 januari 2022 Samlade nyheter från år 2022.

Nyhetsbrev januari

19 januari 2022

Motioner: Medlemmar som önskar att ett visst ärende behandlas på den ordinarie föreningsstämman ska skriftligen anmäla det till styrelsen före februari månads utgång. Motioner kan med fördel ges in per e-post: info@barrtradet.se.

Hundar får inte rastas på föreningens mark: Hundägare påminns om att det inte är tillåtet att rasta hundar, inklusive hundvalpar, på föreningens mark. Detta innebär att inte heller den inhägnade gården vid Alphyddestigen får användas för att rasta hundar.

Vårträff: Styrelsen vill tacka alla som kom förbi för lucia-fika i december. Det var mycket trevligt att träffas, svara på frågor och diskutera olika funderingar. Vi planerar att ha en ny träff under våren. Mer information om det kommer längre fram!

Hälsningar

Styrelsen

Nyhetsbrev februari

14 februari 2022

Uppdaterad info på bostadsrättsföreningens hemsida: Hemsidan https://www.hsb.se/stockholm/brf/barrtradet/ har uppdaterats. Även nyhetsbreven kan läsas där.

Rökning i närheten av förskolans lokaler: Det är förbjudet att röka i närheten av förskolan Leklabbets lokaler. Ett luftintag till förskolans lokaler finns på gaveln av Alphyddevägen 19 och eventuell rök kan tränga in i lokalerna om man röker där.

Dörrmattor får inte ligga utanför lägenhetsdörren: Vid brandinspektionen har föreningen fått anmärkning om att det utgör en brandrisk att dörrmattor ligger i trapphusen. Mattor som ligger kvar efter den sista februari kommer att plockas bort.

Motioner: Medlemmar som önskar att ett visst ärende behandlas på den ordinarie föreningsstämman ska skriftligen anmäla det till styrelsen före februari månads utgång. Motioner kan med fördel ges in per e-post: info@barrtradet.se.

Hälsningar

Styrelsen

Uppdatering gällande avstängd hiss i 23:an

14 februari 2022

I december planerade vi in att hissen i 23:an ska bytas ut helt och därmed inte kommer vara möjligt att använda under en viss tid. Datumen vi kommunicerade var mellan 28 februari till och med 18 mars. Vi har nyligen nåtts av informationen att arbetet först kan utföras mellan 25 april och 20 maj istället. Förseningen beror på sjukskrivningar och leveransproblem hos entreprenören. Information i port kommer finnas tillgängligt.

Nyhetsbrev mars

12 mars 2022

Skåp i källaren: Till föreningens lägenheter hör matkällarförråd (skåp) som är märkta med

lägenhetsnummer. Om man märker att någon råkat ta fel förråd kan det lösas genom att t.ex. en lapp sätts upp i portarna så att man kan byta till rätt förråd.

Ventilationstorn: I samband med tunnelbanebygget kommer ett ventilationstorn byggas på kortsidan av port 25, vid utkanten av förskolans gård. Tornet kommer enligt ritning bli 3 meter högt och stå på kommunens mark. För mer information kan man gå in och läsa på

https://www.nyatunnelbanan.sll.se.

Skyddsrum: Vi har skyddsrum i några av våra hus, närmare bestämt port 23-25 och port 33-35. På https://www.msb.se/sv/verktyg--tjanster/skyddsrumskarta/ kan du ta en titt på var skyddsrummen finns i området.

Cykelförråd: Våra cykelförråd är väldigt fulla och vi ber er därmed att se över era cyklar och plocka bort de som inte längre används.

Hälsningar

Styrelsen

Nyhetsbrev Oktober

24 oktober 2022

Nyhetsbrev Brf Barrträdet

Det börjar bli dags att planera höststädning. Styrelsen har bokat en container som kommer till den 29 och 30 oktober. Passa på att slänga det ni inte ska ha kvar.

Om ni känner att ni har för varmt I era lägenheter kan ni gärna dra ner era termostater istället för att öppna fönster. Det är bättre för föreningens energianvändning.

Tyvärr har grillen som stått på gården vid Alphyddevägen 19/21 blivit stulen, om ni sett något eller hört något får ni mer än gärna kontakta oss i styrelsen.

Planering pågår för trevligt samkväm i föreningen I december, håll utkik på anslagstavlorna så kommer mer info anslås framöver.