1. Skrapa ned alla feta matrester direkt till matavfallspåsen
Rödbetssallad och andra röror innehåller ofta gräddfil och majonnäs som är väldigt fettrikt. Skrapa därför bort så mycket som möjligt direkt till matavfallspåsen innan du sköljer av din tallrik.
2. Torka ur använd stekpanna, bunke eller skål med hushållspapper
Vid mindre mängder fett som stekflott eller kaksmet kan du torka ur använd stekpanna eller bunke med lite hushållspapper innan du diskar. Pappret slänger du i matavfallspåsen.
3. Låt lite större mängder stekflott stelna i en kopp i kylskåpet
Vid större mängd stekflott som t ex. om du steker fläsk kan du hälla över flottet i en kopp som får stå en stund i kylen. När fettet stelnat är det lätt att skrapa ur direkt i påsen för matavfall.
4. Samla flytande matolja i en plastflaska med hjälp av en tratt
Flytande mat- och frityrolja samlas med fördel upp i en plastflaska med hjälp av en tratt. När flaskan är full lämnar du in den för återvinning på din återvinningscentral eller sorteras som restavfall. Tratten kan återanvändas flera gånger och finns att hämta hos kommunens servicecenter på Riddarplatsen 5 i Jakobsberg. Styrelsen har ett fåtal trattar för dem som inte har möjlighet att hämta hos kommunen, är du/ni en av dessa vänligen kontakta styrelsen genom att skicka e-post till styrelsen@brfboken.se