Till lägenheten räknas normalt golv, väggar och tak, inredning i kök och badrum, glas och bågar i fönster. Underhåll och reparationer åligger lägenhetsinnehavaren.
Det är särskilt viktigt att ha uppsikt över lägenhetens våtutrymmen. Vattenskada är den vanligaste typen av skada i en bostadsrättsförening.
Lägenhetsinnehavaren ansvar även för att växtligheten i terassens planteringslåda eller på altanen hålls i god ordning. Detta innefattar även klippning och ansning av häckar och buskage. Föreningen beskär årligen de häckytor som gränsar till allmänna ytor i markplan.
Förändringar i bostadsrätten
Mindre förändringar får göras t.ex. nytt golv, nya skåp eller byte av vitvaror i köket. Mer omfattande förändringar kräver dock styrelsens tillstånd t.ex. vid förändring av rumsplanering, renovering av våtrum etc.
Förändringar av staket, trädäck och andra liknande fasta installationer kräver styrelsens samtycke. Kontakta alltid styrelsen innan något projekt påbörjas.
Följ alltid överenskommelsen styrelsen om inte bekostas all demonetring av lägenhetsinnehavaren.
Eventuell bygglovsanmälan utförs av föreningen, men bekostas av bostadsrättshavaren.
Ansökan ska skriftligen lämnas in till styrelsen och arbetet får inte påbörjas innan ansökan är godkänd. Styrelsen fattar beslut på ordinarie styrelsemöten.