Information hösten 2020

30 september 2020 Det har varit ett omtumlande år för oss alla med anledning av covid-19. Bland annat så valde vi att inte ha en städdag i våras på grund av detta. Vi valde även att ha en avgiftsfri månad i juli för att underlätta situationen för er alla i föreningen. Nu blickar vi framåt och är glada att kunna meddela att vi kommer att ha en städdag under hösten, vi anser att det är en viktig del för vår gemenskap i föreningen och ett utmärkt tillfälle att lära känna dina grannar. Också för att kunna ta hand om och hålla vårt område snyggt och attraktivt för oss själva som bor här och för potentiella köpare.

Information i BRF Bostaden hösten 2020 

 

Det har varit ett omtumlande år för oss alla med anledning av covid-19. Bland annat så valde vi att inte ha en städdag i våras på grund av detta. Vi valde även att ha en avgiftsfri månad i juli för att underlätta situationen för er alla i föreningen.

 

Nu blickar vi framåt och är glada att kunna meddela att vi kommer att ha en  städdag under hösten, vi anser att det är en viktig del för vår gemenskap i föreningen och ett utmärkt tillfälle att lära känna dina grannar. Också för att kunna ta hand om och hålla vårt område snyggt och attraktivt för oss själva som bor här och för potentiella köpare.

Grovsoprummet Beckasinvägen 47

Vi har upptäckt att det ofta är fullt i containrarna för hushållsavfall och efter genomgång av sopsäckar som slängs där kan vi se att det innehåller mycket matavfall. För ett par år sedan gjorde vi en investering i avfallskvarnar för att dels minska kostnaderna för sophämtning och dels av miljömässiga skäl. Om någon har problem med avfallskvarnen, vänligen kontakta Habitek så får de komma och titta på den. Om problemet med den stora mängden hushållssopor kvarstår kommer vi att helt ta bort dessa containrar och istället införa sopskåp för hushållsavfall, likadana som står vid Beckasinvägen 41 och Ugglevägen 32. 

 

I övrigt ber vi er att vika ihop kartonger och dylikt som läggs i containrarna för grovsopor. På det viset får det plats med mer. Vi vill också uppmärksamma er på att sophämtningen inte tar med sig saker som står på golvet.

Möbler, el-avfall, farligt avfall m.m. får ej slängas i grovsoprummet. Detta ska istället tas till kommunens Miljöstationer som finns i bl.a. i Östervik och Saltsjö-Boo.

 

Städdag lördag 17 oktober 

Lördag 17 oktober samlas vi kl. 9.00 utanför Beckasinvägen 41 A och hjälps åt att städa utanför våra egna hus. Vi kommer i vanlig ordning att bjuda på lite lunch och fika under dagen. Med anledning av covid-19 ber vi er att själva ta ansvar för att hålla avstånd under dagen.

 

Vi kommer att beställa hit två stora containrar, en vid Beckasinvägen 47 och en vid Beckasinvägen 41 där det går bra att slänga trädgårdsavfall, möbler etc. Ett utmärkt tillfälle att rensa i förråd och lägenhet och för er som har uteplatser, passa på att rensa häckar och rabatter.
OBS! Ej tillåtet att slänga el- eller farligt avfall i dessa containrar. 

 

Cykelrummen

Det är dags för rensning i cykelrummen igen då det är väldigt trångt i dessa nu. Vi kommer under hösten att komma ut med mer information om detta och hur ni ska märka upp cyklarna inför den rensningen. 



Förråd 

Det har framkommit att alla inte har tillgång till de förråd de har rätt till, därför kommer vi även under hösten göra en förrådsinventering för att se över detta. 

Alla lägenhetsinnehavare har rätt att disponera ett förråd och ett matkällarförråd. Högst upp på varje förrådsdörr står numret som är detsamma som lägenhetsnumret. Vi återkommer med mer exakt information hur vi kommer att göra inventeringen. 

 

Önskar dig en fin höst och med förhoppning om att vi ses på städdagen! 

 

Väl mött hälsar BRF Bostaden Styrelsen