Nytt datum för gruppanslutning

01 april 2020 Återigen har vi lovats ett nytt datum för driftsättningen som kommer att ske sista april. Det har varit många turer och missar från Ownit och deras underleverantörer och vi i styrelsen har riktat hård kritik mot Ownit, som de svarat väl på under omständigheterna.

Gruppanslutningen har som ni alla vet kantats av en hel del strul, men vi börjar äntrligen se ljuset i tunneln och Ownit har hittat en lösning som enligt dem skall vara slutgiltig.

Vi har visat vårt missnöje och Ownit har bemött det bra. De är medvetna om att mycket gått snett, därför kommer de att stå för kostnaden av en extra nod till föreningen eftersom TMK inte gjorde sin tekniska undersökning ordentligt.

Egentligen förutsätter alla gruppanslutningar - oavsett leverantör, att man har ett områdesnät (kablar mellan husen som "delar ut" internet till alla hus) och det gällde alla offerter vi fick in. Annars måste man betala per nod - vilket är 2 i detta fallet eftersom det inte finns någon kanalisation mellan HT2 och A2. Eftersom Ownit har strulat till det så bjuder de på den extra noden. Annars hade det blivit dubbla abonnemang alltså 2x79 kr per lägenhet - eller gräva en ny kanalisation för runt 100 000 kronor. 

Så på ett sätt hade vi tur i oturen, hade Ownit gjort sitt jobb korrekt hade vi antingen fått betala 158 kronor i månaden istället för 79 kronor, eller fått projektera för grävning av kanalisation, vilket med stor sannolikhet tagit ännu längre tid och kostar runt 100 tusen.

Vi kommer att gå ut med mer information när vi närmar oss datum för driftsättningen.