Ytterligare bakslag i gruppanslutningen

18 mars 2020 Trots projektering och undersökning från TMK och besked om att inga nya överraskningar hägrade, har ytterligare problem stötts på. Detta innebär att driftsättningen måste senareläggas ytterligare och vi har ännu inte fått ett datum.

Trots projektering och undersökning från TMK och besked om att inga nya överraskningar hägrade, har ytterligare problem stötts på. Detta innebär att driftsättningen måste senareläggas ytterligare och vi har ännu inte fått ett datum. Vi uppmanar alltså alla att fortsätta med sitt nuvarande abonnemang tills vidare. Läs vidare för mer information kring vad som skett den här gången.

Igår tisdag 17/8 skulle TMK (Teknisk underleveratör till Ownit) lägga kabelförbindelse mellan A2 och HT2. De kunde dock konstatera att kabelkanalen inte gick hela vägen mellan husen som den gör mellan A2 och A4, därför kunde inte arbetet genomföras. Styrelsen undrade hur detta kunde ske då de gett grönt ljus efter den tekniska undersökningen och projekteringen som utförts.

Förklaringen vi fick är att de kontrollerat kanalisationen mellan A2 och A4 som gick hela vägen, därefter kontrollerat A2 och HT2 och sett att kanalisation fanns och det gick kablar mellan husen. Här har man då antagit att det ser likadant ut som mellan A2 och A4, då de aldrig varit med om annat under sina 13 år i branchen. Det upptäktes dock igår att kanalerna bara går ca 10-15 meter och sedan misstänker TMK att det övergår till friliggande kablar - man kan alltså inte dra nya kablar där. Det är den informationen vi har fått i styrelsen. 

En kan tycka att de inte borde anta saker i detta läget och detta ytterligare bakslag är beklagligt. Ownit och styrelsen fortsätter undersöka alternativa lösningar, bland annat att hyra kablar från STOKAB eller ta in offert för att gräva en riktig kanalisation mellan A2 och HT2 och vi kommer att komma med ny information så snart vi vet mer. På grund av rådande omstädligheter med Coronaviruset går allting också långsammare än det brukar då många är hemma sjuka eller isolerade.

Ownit kommer att skicka ut information till alla medlemmar denna vecka kring förseningen.

Styrelsen