Just nu har vi tekniska störningar som påverkar möjligheten att bli medlem digitalt här på webbsidan. Tjänsten kan inte verifiera några personnummer. Vi jobbar på en lösning.  Vänligen återkom vid ett senare tillfälle och fullfölj din ansökan.

Brf Bronskatten Informerar, nr 1 Mars 2014

12 mars 2014 Nej, en sån här bild blir det nog inte denna ”vinter”. Trots snöbristen har Peab plogat, skottat och sen grusat lite för rejält. Vi protesterade och de slutade visst till sist. Vi får hjälpas åt nu att borsta ut allt grus från parkeringar, gräsytor och gångbanor ut på vägen/körbanor för de kommer snart och sopar upp där.

En ny styrelse ska snart väljas och föreningen behöver er som vill hjälpa till att behålla området i fint skick och som har bra idéer för modernisering och förbättringar. Vi är en liten förening som ska sköta om stora ytor, på husen och i området. Efterhand ökar nu behovet av underhåll och att det görs i tid blir allt viktigare. Under året har det visat sig att det tar mer tid än man tror och jobben måste planeras i god tid för att få ett avtal med passande hantverkare. Samtidigt är det positivt när man ser att det blir klart.

Man kan också bidra genom att ingå i en arbetsgrupp som får ett specialuppdrag under året. Valberedningen inför nästa styrelse är Magnus Söderberg (Bbv 38) och Kristina Öberg Östergren (Bbv 34).

Årsmöte 2014

Boka in den 23 april kl 19-21 i Hökarängsskolans stora matsal. Kallelse kommer i vanlig ordning.

Ekonomi

Vår ekonomi är i dagsläget god. Vi kommer att spendera en del pengar för underhåll 2014 (fasader, förrådsdörrar mm).

Värme

Bad & Bygg i Vendelsö AB (Erik Staaf m.fl.) kommer inom kort att täta botten i alla ledningsskåp i hallen för att vi ska minska riskerna för kostsamma vattenskador framöver. Var beredda på att personal från kommer att lägga lappar i era lådor och be om att få tillgång till lägenheten. Det ska inte ta lång tid att göra jobbet.

Fram till dess: Kontrollera ofta botten på ledningsskåpet i hallen så att det är helt torrt och inget droppar. Anmäl alla läckor/dropp/fukt bums till styrelsen!

Styrelsen kommer med förslag till stadgeändring till årsmötet angående ansvarsfördelning av värmesystemet.

Sopor

I vår kommer det anslag ovanför kärlen där ni kan se vilka veckor (ev. dagar) som just kartong och plast hämtas. Då går det att planera efter hämtningarna. Tänk på att inte belasta kärlen för plast med pappkartonger som t.ex. vissa för mjölk/yoghurt med runda kanter. Och stampa eller tryck alla kartonger platta!

Städdag

Vårens städdag blir lördagen den 3 maj kl 10 - ca 13. Container kommer som vanligt. Det verkar bl.a. vara dags att måla de vita linjerna på parkeringarna och rutorna på guppen. Kolla redan nu vad ni tycker vi borde göra.

Underhåll

Upphandlingen av fasadrenovering från Björkhagens Mur & Puts (Sören Ridger m.fl.) är klar. Var beredda på att de kommer och börjar så snart vädret tillåter i vår.

Den närmaste tiden kan vi få besök av ett par målerifirmor som undersöker status på våra förrådsdörrar.

Håll gärna särskild koll på innertaken i era ytterförråd på framsidan och rapportera ev. fuktfläckar och vattenansamlingar till oss direkt.

 

Som vanligt

Kom gärna med förslag och synpunkter till oss, när ni vill – e-post på brf.bronskatten[a]gmail.com (skriv ärendet i ämnesraden) eller en lapp i brevlådan på nr 26.

Hälsar er styrelse

Ulf Eriksson (ordf.) Bbv 27 (0708-900 945), Kaj Bouic (vice ordf.) Bbv 17, Patrik Norén (kassör) Bbv 5, Andreas Andersson (sekr.) Bbv 3, Linda-Lie Åberg Bbv 9, Tomas Hedström Bbv 24 och Greger Hagström Bbv 28. Stadgar: http://bit.ly/Rd79ac - Bo i föreningen Bronskatten: http://bit.ly/PwLhVw - Ekonomisk förvaltare: www.hemgarden.se

Förrådet: Här finns hängrännerensare (ny!), skottkärra, gräsklippare, stege (liten), spett, häcksax, motorsåg, grepar, partytält mm. OBS! Hämta nyckel i god tid, särskilt inför en helg! Finns hos Pehr-Axel (nr 52), och styrelsen. Snöslädar finns i soprummen.