Informationsmeddelande nr 16, oktober 2021

16 oktober 2021 Hej ALLA grannar, ja verkligen "alla grannar" för nu har alla lägenheter gått med i vårat informationsutskick. Kul att se att alla är med och kan ta del av all info utan dröjsmål. Att kunna dela info från exempelvis HSB Bostad mailledes underlättar väldigt mycket för oss och möjliggör att alla boende får samma info oberoende av var man för stunden befinner sig. Nedan följer en kort uppdatering om vad som just nu sker i föreningen.

 

Åtgärder i lägenheter

Som tidigare nämnts så fortsätter arbetet med garantiarbeten i lägenheterna under hösten. På gång som aviserats är bytet av toasitsar och elarbeten som sker under kommande två veckor. 

 

Ändringar/ombyggnationer i lägenheter

Om ni önskar att göra ändringar i er lägenhet, ha då i åtanke att vissa förändringar kräver godkännande från styrelsen. Detta inkluderar exempelvis ändringar som påverkar bärande väggar, ventilation eller vatten. Tänk också på att garantin för dessa arbeten blir din entreprenörs/leverantörs och inte längre HSBs. Om det uppstår skador i de allmänna utrymmena orsakade av den leverantör du anlitar, såsom t.ex. i hissar eller trapphusgolv, är du ansvarig för att det åtgärdas. 

 

hemsidan finns mer information och blanketter kring ombyggnationer.

 

Dörrautomatik

Vi vill påminna om att det inte är tillåtet att ställa upp entrédörrarna i vår fastighet då detta är en säkerhetsrisk (obehöriga kan enkelt komma in i fastigheten om entrédörrar lämnas öppna och obevakade) samt att det saboterar dörrautomatiken, vilket gör att dörrarna ofta behöver felanmälas och åtgärdas. Vi har upprepade gånger noterat att detta sker exempelvis vid inflyttning, hantverksarbeten och leveranser. 

 

Hyreslokalen

Vår hyreslokal blev slutgodkänd 23/9, och arbetet med att hitta en lämplig hyresgäst fortskrider via mäklarfirman anlitad av HSB Bostad. Som tidigare nämnts så garanterar HSB Bostad hyreskostnaden enligt ekonomisk plan för lokalen sex månader efter slutgodkännandet.

 

Miljörummet

Farligt avfall och mindre elavfall kan lämnas i den automatiska miljöstationen vid hus 25 på Bobergsgatan (mitt emot Settergatan), eller till den mobila miljöstationen som regelbundet besöker vår stadsdel. Större saker, som möbler, lämnas på någon av stadens återvinningscentraler, eller om man saknar bil, på det pop-up återbruk som kommer till stadsdelen ett par gånger per år. Myrorna i Hjorthagen tar också emot kläder, möbler och annat som kan återbrukas.

 

Pengar kastade i sopsugen

Stopp i sopsugen orsakat av någon boende i fastigheten har kostat föreningen ytterligare

1 761 kronor. Hittills i år har vi helt i onödan betalat 17 607 kronor (284 kr/lägenhet) för att någon slängt ned för stora påsar eller sådant som kan veckla ut sig i sopsugen.

 

Tvättstugan i repris

Tyvärr, har styrelsen åter fått in ett antal klagomål på att den som haft tvättid innan inte gjort rent efter sig, t.ex. är det tvättludd kvar i torktumlaren och smutsigt på golvet. De finns också de som när de kommer ner till bokad tid inte kan tvätta för att någon annan tagit tiden. Bokning görs enligt denna instruktion.

 

Lokal väderstation på taket 

Vi har nu äntligen fått länk till väderstationen på vårt gröna tak, här kan ni följa mätvärdena och även hitta de andra väderstationerna i Norra Djurgårdsstaden. Vår väderstation heter “Green Roof Labradorgatan”.

 

Andrahandsuthyrning

Att hyra ut din lägenhet i andra hand kräver godkännande från styrelsen. Blanketter och information finns på hemsidan och ansökan administreras av Kund och Medlemsservice.

 

För att få ansökan godkänd krävs giltigt skäl till andrahandsuthyrning samt fullständigt ifylld ansökan och kompletta bilagor. Styrelsen har beslutat om att ta beslut kring godkännande av andrahandsuthyrningar månadsvis på styrelsemötena, så se till att inkomma med ansökan i god tid (räkna inte med att inflytt av hyresgäst kan ske samma månad som ansökan skickas in).

 

Rondering

Styrelsen går regelbundet igenom vårt hus och tittar på utrymningsvägar och brandsäkerhet. Vi vill påminna om att förvaring i trapphus och garage inte är tillåten.

 

Balkonginglasningen

Arbetsgruppen har gjort ett omfattande jobb med att träffa inglasningsleverantörer och jämföra deras olika system. Fyra olika offerter har inkommit som just nu granskas. Offerterna kommer att presenteras för styrelsen till beslut under hösten. En fråga kring fasadgarantin är ställd till HSB Bostad, vilket vi inväntar besked kring.

 

Värme och ventilation

Under november kommer injustering av värme och ventilation att ske i fastigheten.

 

Labradorgatan

Notera att Labradorgatan utanför våra entréer numera är enkelriktad. Det är inte längre tillåtet att köra in direkt från Bobergsgatan, utan man behöver istället åka runt via Settergatan och Husarviksgatan. För att betala för parkering längs med gatan anges Zon 3 i exempelvis BetalaP-appen.

 

Service av hissarna

Kone planerar att utföra service av hissarna under v42. Detta kan innebära att hissarna under ca en timme blir obrukbara för oss boende. 

 

Garage

Tänk på att det är trångt i garaget och försök parkera så långt in i er parkeringsruta som möjligt för att ge bättre förutsättningar för passerande bilar.

 

Kommande styrelsemöten

28/10, 24/11, 16/12.