Informationsmeddelande nr 17, november 2021

19 november 2021 Här kommer ytterligare ett informationsmeddelande från styrelsen. Bland annat vill vi bjuda in till adventsmingel i vår nyligen färdigställda lokal! Mer information om det, och en hel del annat, nedan.
höstlöv

Adventstider

Nu stundar adventstider och vi får alla glädjas av ljus. Då brandrisken är stor med levande ljus ber vi att alla är aktsamma och tänker extra på detta i juletid. Ni har kanske noterat att enkla råd vid brand finns i hissarna. Läs också gärna igenom information från MSB “Om det börjar brinna”

 

Värme och ventilation

Värmex som utför injustering av värme och ventilation har nu fått tillträde till samtliga lägenheter där vreden på radiatorerna har monterats bort. Injustering kommer att ske under hösten och vreden kommer troligen återmonteras kring januari. Viktigt att ingen på eget bevåg återmonterar vreden då det stör injusteringen. Värmen styrs nu centralt med anpassning till rådande utomhusklimat och måltemperaturen är 21 grader inomhus. Blir det varmare i lägenheterna än så rekommenderar Värmex att vädra. Blir det betydligt kallare så kan ni felanmäla detta.

 

Under nästa vecka kommer de igen för att justera in ventilationen. Det är återigen mycket viktigt att de kommer in i samtliga lägenheter, så glöm inte att lämna dörren i serviceläge om ni inte kan vara hemma. Mer information finns på den lapp som lämnats i allas brevlåda.

 

Tvåårsbesiktning

De flesta lägenheter har nu varit bebodda i mer än två år, men eftersom slutbesiktningen försköts till juni 2020 så kommer även tvåårsbesiktningarna att skjutas framåt.

 

Årsavgiften

Styrelsen har beslutat att höja årsavgiften med 3% från den 1 januari 2022.

 

Spärra nyckelbricka

Om din nyckelbricka är på villovägar kan du spärra den i Aptus-portalen och undvika att obehöriga tar sig in i vår fastighet. Hittar du din nyckelbricka kan du enkelt återaktivera den i Aptus-portalen under “Lås & Nycklar”. 

 

Garage

Nyligen har två bilar fått skador medan de stått parkerade i garaget. Är olyckan framme så kontakta ägaren till den bil som drabbats så fort som möjligt så att ni kan lösa det med era försäkringsbolag. Tänk fortsatt på att det är trångt i garaget och försök parkera så långt in i parkeringsrutan som möjligt för att ge bättre förutsättningar för passerande bilar.

 

Lägenhetsdörrar

Våra lägenhetsdörrar är fina, men ytskikten sköra. Nu när det är säsong för julkransar vill vi påminna om att det inte är tillåtet att spika upp eller klistra fast någonting på dörren. Vid borttagande av fastklistrad krok eller liknande rekommenderas att avlägsna dessa försiktigt med hjälp av lite värme så att klistret mjuknar och inte sliter med sig ytskiktet. Om en skada uppkommer på lägenhetsdörren kommer föreningen att fakturera den boende för kostnaden att ersätta hela dörren, då det i dagsläget inte går att reparera ytskikten. 

 

Uppställda dörrar och dörrautomatik

Ytterdörrarna får inte ställas upp utan uppsikt och inte heller ställas upp med t.ex. en sopkvast. Behöver du eller någon som ska leverera något till dig ställa upp dörren temporärt ska dörrautomatiken avaktiveras (via knapp-reglage uppe på dörrstängarmotorn). För källardörrar är normalläget Läge II medan man kan få dörren uppställd genom att ändra till läge I. För entrédörrar trycker man på den lysande lägesindikatorn för att stänga av automatiken. Grön är normalläge och blå innebär uppställd. Om du kopplar ur dörrautomatiken så måste du se till att den åter kopplas på i normalläge när du är klar!

 

Läs gärna på hur den fungerar, på hemsidan finns det information om detta.

 

Hissdörrarna får inte heller ställas upp. Du har ansvar för att de som utför arbete åt dig, t.ex. vid flytt och anlitade av hantverkare, inte blockerar hissdörrarna. Vi har noterat att detta skett allt för många gånger. Tyvärr, har även entrédörrar också blockerats och lämnats öppna helt obevakade. 

 

Uppställda obevakade dörrar leder lätt till att objudna tar sig in i vår fastighet. 

 

Balkonginglasningen

Arbetsgruppen har sammanställt de inkomna offerterna och jämfört dem. Ytterligare information kommer att ges på eventet den 1:a december.

 

Konstinvigning

På vår gemensamma terrass finns en skulptur i brons vid namn “Dubbelkatt / Videkissar”.
Vi bjöd in konstnären Emma Kronvalls för att officiellt inviga denna med oss, tyvärr är hon fullbokad under höst/vinter månaderna varför denna invigning får ske senare.

 

Besök sopsuganläggningen i Norra Djurgårdsstaden

Den 20 november kl 13-15 finns möjlighet att se hur sopsugsanläggningen fungerar. Stockholm Vatten och Envac  informerar och svarar på frågor.

Skyltning visar vägen från Bobergsgatan vid hus 25

 

Event den första december

För att fira att hyreslokalen är klar bjuder föreningen in alla boende till ett julmingel den 1/12 kl 18:00 i lokalen. Vi kommer bjuda på lite lättare förtäring och dryck och hålla en kort presentation och du har möjlighet att ställa frågor till styrelsen. Arbetsgruppen för balkonginglasning kommer också presentera sitt nedlagda arbete och finnas tillgängliga för frågor. Ytterligare information kommer i en separat inbjudan.

Kommande styrelsemöten
25/11, 16/12.