Informationsmeddelande nr 18, december 2021

21 december 2021 Här kommer årets sista informationsmeddelande från styrelsen. Vi i styrelsen vill önska alla en god jul och ett gott nytt år!

Juletider

Nu stundar juletider och vi får alla glädjas av ljus. Då brandrisken är stor med levande ljus ber vi att alla är aktsamma och tänker extra på detta i juletid. Läs också gärna igenom information från MSB “Om det börjar brinna”

 

Adventsminglet

Så trevlig att träffa så många på föreningens event i början av månaden. Tack till alla hjälpande händer med att bära ut och bära tillbaka möbler - det går så mycket snabbare om många hjälps åt! Extra stort tack till Elvira som ställde upp att tillsammans med styrelsen ordna inför och under eventet. Även om alla inte kan eller har möjlighet att anta ett styrelseuppdrag så kan man alltid vara behjälplig med enskilda projekt och praktisk hjälp, vilket uppskattas enormt. 

 

Frivilliga krafter

Ett bevisat gott sätt att lära känna dina grannar och vår fastighet är att engagera sig i något rörande föreningen. Ett exempel på något föreningen skulle behöva hjälp med är att förbättra vår hemsida, som fortfarande har förbättringspotential. Vi behöver alla hjälpas åt, och flera frivilliga krafter och initiativ välkomnas, mejla brfbroparken@gmail.com om du vill engagera dig! 

 

Is och halka

Nu när mer snö väntas behöver vi hjälpas åt att se till att alla kan ta sig säkert in till vårt hus genom att sopa/skotta och salta vid behov. Redskap (skyffel och sopborste) finns i respektive entré medan salt och grus finns i miljörummet.

 

Värme och ventilation

Tyvärr har vi fortfarande problem med värmen och ventilationen i vår fastighet. Styrelsen fortsätter därför att ligga på HSB Bostad som jagar JM.

Värmen styrs för stunden centralt med anpassning till rådande utomhusklimat och måltemperaturen är 21 grader inomhus. Blir det kallare i lägenheterna så ska ni felanmäla detta.

 

På eftermiddagen den 21 december fick vi denna information från HSB: “Arbetet med att åtgärda ventilationsaggregatet och värmen i lägenheterna pågår. Boende borde kunna uppleva en skillnad under dagen/kvällen då det finns en tröghet i värmesystemet” 

 

Ytterligare ett förråd

Föreningen har skapat ett litet förråd på ca 1 kvm som nu är klart för uthyrning. Hyran är 200 kronor/månad.

Förrådet finns i källaren mittemot kompressorn till sopsugen (ligger under entrén till port nr 30).

Kund- och Medlemsservice hanterar uthyrningen och det är längst kötid för förråd på Mina sidor som gäller.

 

Debitering el och varmvatten

Som några kanske upptäckt så saknas debiteringen för el och varmvatten för oktober och november. Rapportering av förbrukningen har inte kommit in i tid för faktureringen. Debiteringen kommer läggas till på senare faktura.

 

Hyreslokalen mot Husarviken

På adventsminglet informerades om att vi nu har klart med en hyresgäst, Rozen Clean AB. De kommer att flytta sitt huvudkontor från Lidingö till vår hyreslokal. De hyr lokalen från den 1:a januari 2022.

 

Garage

Tänk fortsatt på att det är trångt i garaget och försök parkera så långt in i parkeringsrutan som möjligt för att ge bättre förutsättningar för passerande bilar.

 

Balkonginglasningen

Föreningen har tecknat samarbetsavtal med Sakkes Balkongkonsult AB för inglasning av balkonger som vetter mot Husarviken och innergården. De priser som förhandlats fram är kraftfullt rabatterade och många medlemmar har visat intresse. Avtalstecknande pågår nu för fullt och montering beräknas påbörjas under april månad. 


Det går fortfarande att anmäla intresse ifall ni inte redan gjort det. Priser och villkor framgår av leverantörens offert som finns på föreningens hemsida. ​

 

Extra info om att låna ut nycklar

Ibland kan det finnas behov att låna ut nycklar/passagebrickor till exempelvis mäklare, städfirmor etc för åtkomst till lägenheten. Genom att lämna ut dessa ges tillgång till mer än den enskilda lägenheten, däribland garage, allmänna utrymmen och miljörum. Det är du som givit åtkomst till fastigheten som ansvarar för vad besökaren gör under tiden den vistas här och det är därför viktigt att du delar med dig av relevant information från stadgarna och ordnings- och trivselregler gällande exempelvis hantering av sopor, brandrisker, ljudnivåer etc. 

 

Vad händer i Norra Djurgårdsstaden?

Läs senaste nytt om vad som pågår i vår stadsdel i nyhetsbrev från Stockholm stad.

 

Styrelsemöten och föreningsstämma vår/sommar 2022

Styrelsemöten: 20 januari,  17 februari,  17 mars,  21 april och  19 maj.
Föreningsstämma: 8 juni