Informationsmeddelande nr 20, februari 2022

23 februari 2022 Nu börjar vi gå mot ljusare tider och innan vi vet ordet av är det dags för årsstämman. Information om datum för denna, deadline för inskickande av motioner och valberedningens pågående arbete nedan. Notera även att den mobila miljöstationen besöker vår stadsdel nu på torsdag.

Miljörummet och återvinning
Miljörummet och fel sopor på fel plats är ett fortsatt problem i vår förening. Vi vill återigen påminna om att grovavfall, elavfall, kläder och liknande inte får lämnas i miljörummet.

Nu på Torsdag 24:e februari kommer den mobila miljöstationen till Jaktgatan 3 mellan kl. 18:00-18:30. Passa på att ta tillfället i akt och slänga miljöfarligt avfall och elektronik (upp till en mikrovågsugns storlek tas emot).

Den mobila miljöstationen kommer på besök fyra gånger per år. Övrig tid kan miljöfarligt avfall lämnas i den automatiska miljöstationen på Bobergsgatan vid hus 25.

Även pop-up återbruket besöker regelbundet Norra Djurgårdsstaden. Där kan du lämna saker som kan återanvändas eller återvinnas. Just nu har pop-up återbruket vinteruppehåll och är åter igen i april. Turlistor kommer i mars.

Årsstämma och motioner
Datum för årsstämman är satt till 8 juni. Sista dag för motioner till denna är 31 mars. Är det något du vill ha ändrat eller vill att styrelsen skall engagera sig i är detta tillfället att göra din röst hörd. Motioner skickas till brf.broparken@gmail.com.

Intresserad av styrelsearbete?
Valberedningen letar nu efter fem personer till styrelsen: 2 suppleanter, 2 ledamöter och 1 sekreterare.

Styrelsearbetet är själva hjärtat av fastigheten och ett roligt sätt att lära sig mer om hur den förvaltas och utvecklas. Dessutom får man träffa många trevliga grannar. Går du själv i tankarna om att bidra till detta viktiga arbete? Kontakta då valberedningen:

Martin Almblad, 0709-688 300, martin.almblad@storebrand.se
Erik Lindsten 073-059 94 58, erik.lindsten87@gmail.com

En intresseanmälan är inte bindande på något sätt, så tveka inte att höra av dig!

Växthuset
Växthuset kommer delvis monteras om i april. Det var för kallt att göra det i februari. Dekommer att behöva ta ned alla fönsterglas på sidorna. Under den tiden arbetet pågår kommer växthuset inte att kunna användas och därmed inte heller bokas. Vi återkommer med uppgift om när i tid det blir när vi fått information om det.

VVS
Arbetet med vår VVS-anläggning fortsätter. Hela vecka 8 vill Värmex ha access till våra lägenheter, detta är aviserat via utskick i postlådorna. Glöm inte serviceläge om ni inte är hemma, det är viktigt att man kommer in i alla lägenheter så arbetet med vår anläggning kan bli färdigt.

Tyvärr har vinterdriftfallet för testning av vår värmeanläggning skjutits upp, man har inte kunnat göra alla åtgärder som krävdes inför detta pga sena material leveranser.

Cykelrensning
Eftersom det är trångt i stora cykelrummet efter uppstämplingen av taket tänker styrelsen genomföra den årliga cykelrensningen under våren. Separat avisering om detta kommer.

IMD/Elpriset
På grund av de stigande och varierande elkostnaderna vi haft under året har styrelsen beslutat att höja den individuella utdebiteringen till 1,70 SEK + moms.

Laddplatser i Garaget
Det finns en kö till laddplatserna i garaget. I samfälligheten har arbete initierats för att få till stånd ytterligare laddplatser. Tyvärr har Riksbyggens tjänstemannastyrelse inte velat engagera sig i detta utan inväntat boenderepresentanter. Vill du hjälpa till med detta arbete så vänd dig till styrelsen via broparken mailen så förmedlar vi kontakten till den arbetsgruppen.

Aktivitetsdag
En aktivitetsdag kommer att planeras till våren. Mer information och datum kommer!

Störningar
Snart påbörjas arbetet med ett garage av CA Fastigheter AB. Det kommer att ligga under marknivå på andra sidan Bobergsgatan (Gasverket Östra). Arbetet med detta kommer att åstadkomma höga ljudnivåer, vilket kan upplevas störande.

Styrelsemöten och föreningsstämma 2022
Styrelsemöten: 17 mars, 28 april, 19 maj
Föreningsstämma: 8 juni