Informationsmeddelande nr 22, maj 2022

16 maj 2022 Detta informationsmeddelande gick endast ut via mail då det vid tänkt publicering var problem med redigering av hemsidan. För att ingen information ska gå förlorad har det i efterhand lagts ut även på hemsidan.

2-årsbesiktning
Den 23 och 24 maj är det 2-årsbesiktning av lägenheterna. Avisering om besiktningen har  delats ut i postboxarna och skickats ut i mejl. Ställ dörren i serviceläge om du inte har möjlighet att vara hemma.

Allmänna utrymmen, fasader, tak, mark, el och VVS kommer också att besiktigas samma vecka. Garaget blev slutbesiktigat i december 2020, så det kommer att besiktigas vid senare tidpunkt.

Stämma 8 juni
Årsstämma kommer hållas den 8 juni kl 17:30 i växthuset. Kallelsen till stämman är anslagen på våra informationstavlor och finns som bilaga i detta mail.

Aktivitetsdagen
Aktivitetsdagen med efterföljande grillning på takterrassen blev mycket lyckad med stor uppslutning. Mycket blev gjort, bland annat med städning av miljörummet, och i och runt växthuset. Stort tack till alla som hjälpte till!

Växthuset
Arbetet med att montera om glaspartier och justera dörr är klart. Det som återstår är att åtgärda vädringsfönstren. Obs! Dessa får aldrig öppnas och stängas manuellt. Om det görs går de sönder.

Värmen
De arbeten som pågått sedan i vintras är nu färdiga, men då det inte var klart i tid till planerat vinterdriftfall får vi tyvärr avvakta till nästa vinter innan vi förhoppningsvis kan märka av en förbättring under den kalla perioden.

Problem som vi redan konstaterat finns kvar, som att väldigt många har det för varmt i sina lägenheter, kommer att tas upp vid den särskilda besiktningen av VVS-systemet som sker i samband med 2-årsbesiktningen.

Ekonomi
Hög inflation och stigande räntor gör att föreningens kostnader framöver kommer öka kraftigt. Styrelsen ser med anledning av detta över vad som kan göras för att sänka kostnader, och hur mycket avgifterna kommer behöva höjas.

14 085 kronor kastade i soporna
Du kan bidra till att hålla ned föreningens kostnader genom att inte trycka ned för stora påsar, stora saker eller sådant som vecklar ut sig i sopsugnedkasten. Stopp i sopsugnedkasten har hittills i år kostat föreningen 14 085 kronor.

Husgruppen
Ett annat sätt att försöka sänka föreningens kostnader och bidra till en trivsam och välskött fastighet är att engagera sig i husgruppen. Styrelsen fattade på senaste styrelsemöte beslut om att bilda en husgrupp. Är du intresserad anmäl dig då till brfbroparken@gmail.com.

Förvaring i trapphusen är inte tillåtet
Vi vill än en gång påminna om att trapphusen inte är förvaringsutrymmen. Det finns flera barnvagnsrum för förvaring av barnvagnar och barncyklar. Vill du inte ställa dem där, ta då in dem i din lägenhet.

Vad händer i närområdet
Justerade planer för Kolkajen - se artikel i mitt i Östermalm.

Styrelsemöten och föreningsstämma 2022
Styrelsemöte: 19 maj
Föreningsstämma: 8 juni